Orly čeká další těžký zápas. V sobotu jedou bojovat do Krnova

Petr Sobol, 06.11.2015 Nepříznivá série je u konce. Naštěstí! Orlová minulý týden zabrala a po třech zápasech zase zvítězila. Nejde ale usnout na vavřínech a je třeba být ve střehu. V sobotu se proti nám totiž postaví další silný soupeř – Krnov.

Orli vstoupili do letošní sezony suverénně, válcovali soupeře za soupeřem, pak ale přišla komplikace, se kterou se nepočítalo. Maroszovi svěřenci prohráli po nájezdech se Studénkou, stejně tak v Rožnově a poté doma nestačili na Uničov.

Situace začala být nervózní, Orlová ale naštěstí zabrala a v sobotu zdolala 4:1 Šternberk. Dvakrát se v zápase trefil Michal Zakuťanský. „Tak snad to nejhorší už máme za sebou a teďka se můžeme jen zlepšovat,“ nabádal po zápase orlovský střelec.

Orli jsou po osmi odehraných kolech na druhém místě. Na vedoucí Studénku ztrácí tři body. Jak je získat? Třeba hned výhrou v Krnově, kterému patří zatím pátá pozice a 12 bodů.

První letošní vzájemné měření sil dopadlo lépe pro Orlovou, která vyhrála doma 7:4. Bylo to ale drama, Krnov totiž v první třetině vedl už 3:1. Orli ale včas zabrali a skóre otočili. Hlavní hvězdou zápasu byl Marek Matějíček, který se blýskl hattrickem. „Museli jsme se na Krnov pořádně připravit, protože to byl těžký zápas, ale jsem rád, že jsme to zvládli,“ řekl po hektické bitvě.

Stejně těžká partie se očekává i nyní. Krnov není týmem, který by rozdával body na počkání a zejména v domácím prostředí je hodně nebezpečný. Naposledy doma rozmetal Nový Jičín vysoko 8:3. V posledním kole ale prohrál 1:2 v Horním Benešově a teď bude chtít zase zabrat.

Kdo se bude radovat z vítězství? Sobotní utkání startuje v 17 hodin.