Potvrdíme vysoké vítězství? Orli jedou na půdu rozjetého Horního Benešova

Petr Sobol, 13.11.2015 Pokud orlovští hokejisté hrají proti někomu neradi, pak je to Horní Benešov. Tento soupeř nás vždy dokáže potrápit a někdy i připravit o body. Orli nicméně zajíždí na hornobenešovský led v roli favorita!

První letošní měření sil dopadlo lépe pro Orlovou. Orli vedli po rychlé brance Petra Prokopa a už na konci druhé třetiny to bylo 4:1. Tento stav už na ukazateli zůstal do konce zápasu. Pak sice Maroszvoi svěřenci vyhráli ještě v Novém Jičíně, další tři zápasy ale překvapivě prohráli.

Parta kapitána Filipa Štefanky má ale snad to nejhorší za sebou. Před dvěma týdny porazila doma Šternberk a minulý víkend rozdrtila Krnov. Naši borci vyhráli na ledě silného soupeře vysoko 11:3. V čem byl hlavní rozdíl oproti předchozím duelům? „Tentokrát nám tam, na rozdíl od předchozích zápasů, spadlo skoro vše,“ vystihl naprosto přesně David Vaštík, který se trefil dvakrát.

Orlová se po zápase v Krnově vrátila do čela tabulky, k čemuž jí pomohla i prohra Studénky ve Šternberku. „ A teď už snad první místo nepustíme, nabádá Vaštík.

Další orlovskou překážkou je Horní Benešov, aktuálně třetí tým tabulky, který ztrácí na vedoucí duo pouhé čtyři body. Benešov rozdrtil v uplynulém kole Nový Jičín, který porazil 15:3 a navázal tak na domácí výhry se Šternberkem a Uničovem.

Zápas s Orlovou bude pro Horní Benešov čtvrtým domácím utkáním v řadě. Ale snad ne dalším domácím vítězstvím. „Nejdůležitější bude hrát co nejvíce v pěti. Pak věřím, že body přivezeme i z neoblíbeného Benešova,“ burcuje orlovský tým Vaštík.

Sobotní zápas začíná v 17 hodin.