"Kdybychom proměnili šance, nebylo co řešit," má jasno Filip Štefanka

Tomáš Salamon, 18.11.2015 Proti Novému Jičínu se prosadil dvakrát. V obou případech tvrdou bombou od modré čáry, jak jsme na to u něj zvyklí. Se svou produktivitou tedy mohl být spokojen. S nízkou produktivitou celého týmu však kapitán Filip Štefanka spokojen nebyl. Dle jeho slov totiž byla jediným důvodem, proč Orli Nový Jičín neporazili vyšším rozdílem.

Tento článek patří k zápasu ORL - NJB 4:3

Nový Jičín je sice poslední, ale porazil Studénku a Uničov, s nimiž jste prohráli. Navíc všechny jeho prohry až na debakl od Benešova byly těsné. Byl to těžký zápas?

Myslím si, že těžký zápas to byl jen proto, že jsme nedávali vyložené šance. Kdybychom alespoň z poloviny z nich dali góly, tak je po první třetině vymalováno. Takhle se strašně trápíme a místo, abychom odskočili, tak je to pořád o gól nebo o dva a tímhle dáváme soupeři šanci.

Pozitivum je třeba hledat v tom, že jste využili dvě přesilovky. A obě zásluhou vašich pěkných ran od modré. Asi byste byl rád, kdyby to tak padalo vždycky...

Samozřejmě, že bych byl rád, ale bohužel je jasné, že vždycky to takhle padat nemůže. Já si myslím, že je to tím, že tenhle soupeř mě nechal vystřelit. Většinou u mě totiž stojí, takže si nemůžu udělat ty dva kroky dopředu a vystřelit. Ale je fajn, že mi to tam spadlo a že to pomohlo mančaftu.

Jak se na výkonu podepsala vysoká marodka? Ta se navíc netýká pouze těch co nehráli, ale i některých na ledě. Vás například delší dobu trápí třísla...

Ty moje třísla už jsou naštěstí celkem v pohodě. Hůř jsou na tom ti kluci, kteří po zápase v Benešově museli do nemocnice na operaci. Ale my ten kádr máme široký, i dnes jsme hráli na čtyři pětky, takže si myslím, že to zvládneme. Snad se kluci dají co nejrychleji do kupy a bude to v pohodě.

V čem byla soupeřova největší síla, že s vámi dokázal držet krok a museli jste se bát až do konce?

Já si nemyslím, že bychom se báli až do konce. My jsme to podle mě měli celou dobu pod kontrolou, ale jak už jsem řekl, tak jsme neproměňovali šance. Skončilo to o gól protože my jsme například v závěru za jedno střídání jeli třikrát sami na bránu a nedali jsme z toho gól. Kdybychom to aspoň jednou proměnili, bylo by to 5:2 a nebylo co řešit. Místo toho jsme dostali a bylo to zase 4:3 a o tom to celé je. Všechno to zkrátka vzniká tím, že ty góly nedáváme. O ničem jiném to není.

Na co si dát pozor v sobotu ve Studénce, se kterou se přetahujete o čelo tabulky?

Budeme k tomu přistupovat jako ke každému jinému zápasu. Vím, že se opakuju dokola, ale bude to o tom, jestli ty šance budeme dávat. Pak se musíme vyvarovat hloupých chyb vzadu, které děláme docela často a mělo by to klapnout, uvidíme.