To bude boj! Uhájí Orlová ve Studénce náskok v tabulce?

Petr Sobol, 20.11.2015 Prvním týmem, který porazil v letošní sezoně orlovské hokejisty, byla Studénka, která následně vystřídala Maroszovy svěřence na čele tabulky. Orli už jsou ale zase na koni a vedou. Teď je čeká reparát se Studénkou.

Byl to boj. Orli se oklepali z úvodní branky a na konci druhé třetiny vedli 4:2. Soupeř ale srovnal a vynutil si dramatické prodloužení. To nerozhodlo, a tak se šlo do nájezdů, ve kterých se radovala Studénka a uštědřila Orlové první porážku v sezoně. Orli následně padli v Rožnově i doma s Uničovem a zdálo se, že začínají ztrácet půdu pod nohama.

Naštěstí se dostavilo zlepšení, Orlová další čtyři zápasy vyhrála, a jelikož zase zaváhala Studénka, znovu se měnilo pořadí v čele tabulky. Vzhledem k tomu, že Studénka padla v posledním kole v Horním Benešově a Orli vybojovali výhru nad Novým Jičínem, vede náš tým nyní o tři body.

U úterního zápasu s novojičínským týmem ale chvíli zůstaňme. Mělo se totiž za to, že to bude jasná jízda domácích. Když Filip Štefanka dával v 33. minutě na 4:1, zdálo se, že je rozhodnuto. Nakonec to ale bylo drama s výsledkem 4:3.

„Kdybychom proměňovali šance, nebylo by co řešit,“ řekl po utkání zkušený obránce, který vstřelil dva góly. Měl pravdu, Orli opravdu spalovali, co šlo. A ještě jedna věc – Orlovou trápí od zápasu v Horním Benešově rozsáhlá marodka a kouč Marosz tak musí hodně improvizovat.

To není před zápasem ve Studénce dobrá zpráva. Studénka, kterou táhnou Tomáš Mičulka (11+10), Jan Šlustík (6+11), nám dobře známý Tomáš Štubňa (5+10) či Marcel Kaňovský (7+8), bude určitě velmi nepříjemným soupeřem.

Jak si s ním Orli poradí? To se brzy dozvíme, souboj dvou nejlepších týmů tabulky, které nastřílely dosud shodný počet 61 branek, startuje v sobotu v 17 hodin.