Začíná druhá polovina sezony. Orli ji načnou ve Šternberku

Petr Sobol, 11.12.2015 Šternberk je rodištěm jednoho z nejlepších českých hokejistů současnosti Davida Krejčího. Místnímu hokejovému klubu se ale nedaří tak, jako českému centrovi v NHL. Teď ho prověří orlovští hokejisté.

Aktuální sezona vstupuje do své druhé poloviny. Orli ji načali 27. září na ledě Šternberku. Vstup to byl vskutku impozantní a Maroszovi svěřenci porazili svého soka 10:1. Také druhé letošní měření sil dopadlo lépe pro Orlovou, která doma vyhrála 4:1 a uťala tak sérii tří porážek v řadě.

Od té doby je Orlová suverénní a pyšní se sérií sedmi vítězných zápasů v řadě. Naposledy poznali formu Orlové v Uničově, kde Orli vyhráli 6:2.

Orlová je po 14 odehraných kolech v čele tabulky se ziskem 34 bodů, druhá Studénka je o čtyři body zpět. Šternberk je šestý, na kontě má 15 bodů za tři výhry v základní hrací době, jednu v prodloužení a čtyři porážky v prodloužení. Zatím co rozdíl ve skóre Orlové činí +34, u Šternberku to dělá -19.

Orlová je jasným favoritem, letošní sezona ale několikrát ukázala, že o překvapení není nouze. Nedělní zápas startuje v 17 hodin.