"Orlová je pro mě srdeční záležitosí," přiznává Petr Grygar a zve vás na derby

Tomáš Salamon, 14.12.2015 Petr Grygar bezpochyby patří mezi nejlepší hokejisty, kteří se v Orlové objevili nejen za poslední desetiletí, ale možná i za celou dobu existence klubu. Od té doby, co vyšel z vítkovické juniorky neoblékl, kromě pár střídavých startů v Porubě, jiný dres až do stěhování licente do Karviné. I proto mu klub velmi přirostl k srdci, což přiznal v rozhovoru, který jsme s ním pořídili a který si přečtete ve speciálním zápasovém zpravodaji, který chystáme pro oslavy 85. výročí založení klubu. Malou část z tohoto povídání jsme se rozhodli vám ukázat.

V Orlové jsi strávil největší část své kariéry. Jak na zdejší působení vzpomínáš?

Za Orlovou jsem hrál rád a rád na to vzpomínám. Trošku mě mrzí, že tam není druhá liga, protože to byl klasický účastník této soutěže a fanoušci by si druhou ligu určitě zasloužili. Ale Orlová pro mě bude vždycky srdeční záležitostí.

Jaká je tvá nejsilnější vzpomínka na náš klub?

Nejsilnější zážitek bylo určitě finále proti Šumperku, vůbec celá ta sezona nám vyšla na výbornou. Měli jsme skvělou partu v kabině a na tom ledě to potom tak nějak šlo samo.

Co derby s Havířovem? Jak silný je tento zážitek?

Na derby se určitě nedá zapomenout, to je další silný zážitek. Byla to ta pravá řežba na ledě i v hledišti a člověka to strašně nahecuje. Když si vzpomenu, že v Havířove přišlo 5200 lidi, tak to mluví samo za sebe. Na tohle budu vždy rád vzpomínat.

Sám jsi v derby několikrát skóroval. Jaké to je rozjásat takový počet diváků?

Člověk má radost z každého gólu, ale když vás při tom tom sleduje tolik lidí, tak je to přece jen něco jiného. Určitě je to skvělý pocit.

Myslíš, že se ti povede jim udělat fanouškům radost i 20. prosince?

Doufám, že jo. Určitě uděláme vše pro to, aby si to diváci pořádně užili. Chtěl bych pozvat všechny fanoušky na derby a doufám, že bude stejná atmosféra jako před 5 lety! Přijďte nás podpořit!

Celý rozhovor

Zajímá vás dále co nám Petr prozradil o svých pocitech ze stěhování klubu do Karviné, o svém angažmá ve Francii nebo co řekl o Kopřivnici, se kterou jsme loni sváděli velké bitvy a kde letos hrál? A chtěl by ještě někdy obléknout Orlovský dres? Na to všechno nám odpověděl a vy celý rozhovor naleznete ve speciálním vydání zápasového zpravodaje, který se bude prodávat v den oslav 20.12.2015.