Mysleli jsme si, že to půjde samo, říká k obratu Studénky Kamil Lenomar

Petr Sobol, 13.01.2016 Vedli 3:0, 4:1, přesto zápas ztratili a se Studénkou prohráli 4:5. Orli si připsali čtvrtou porážku v sezoně a jejich sobotní soupeř se na ně bodově dotáhl. Po utkání jsme vyzpovídali mladého orlovského útočníka Kamila Lenomara.

Se Studénkou jste ztratili zdánlivě vyhraný zápas. Co se stalo, že jste ho nedovedli do vítězného konce?

Zápas jsme začali dobře, rychle jsme vedli, ale potom jsme si začali myslet, že to půjde samo. Nedodržovali jsme věci, které jsme měli, a bohužel takhle to dopadlo. Musíme si z toho vzít ponaučení do dalších zápasů.

Brzy jste vedli 3:0, kde pak nastal zlom?

Zlom nastal asi ve druhé třetině. Zase jsme vedli o tři branky, ale vedení jsme si nepohlídali, začali dělat zbytečné chyby a třetinu jsme nakonec prohráli velkým rozdílem. Bylo to po vlastních chybách v obraně a nedůslednosti při bránění.

Byl na tom soupeř ve třetí třetině psychicky výrazně lépe než vy?

To si nemyslím. My jsme si řekli, že na druhou třetinu zapomeneme. Věřili jsme až do poslední chvíle, že zápas vyrovnáme a pak taky otočíme, což se nám nepovedlo. Šance jsme měli, ale nepovedlo se nám žádnou z nich využít.

Studénka vás v závěru téměř k ničemu nepustila. Čím to, že jste se přes ně nemohli dostat?

Oni už pouze bránili, nemuseli útočit a my jezdili do plných. To se hraje těžko. Zase bych ale neřekl, že nás k ničemu nepustili. Šance na gól jsme nějaké měli, ale bohužel to tam nepadlo.

Studénka se na vás bodově dotáhla a soutěž tak zase dostala nový náboj. Věříte, že vedoucí pozici uhájíte?

Jasně, že věříme. Uděláme pro to všechno.

Když jste poprvé v sezoně prohráli se Studénkou, padli jste i v dalších dvou zápasech v řadě. Co udělat, aby se to nyní neopakovalo?

Musíme na ten zápas se Studénkou zapomenout a vyvarovat se zbytečných chyb, které jsme v tom zápase udělali. Ale také si musíme vzít ponaučení do dalších zápasů, aby se to už neopakovalo.

Věříte, že se oklepete z porážky a zaberete v Rožnově?

Nic jiného nám nezbývá. Porážku hodíme za hlavu a budeme koukat dopředu. Musíme se dobře připravit na sobotu, nedělat zbytečné chyby a věřím, že v Rožnově vyhrajeme.