V sobotu zase doma. Porazí Orli i Nový Jičín?

Petr Sobol, 12.02.2016 Sezona nám pomalu spěje ke svému konci, orlovští hokejisté ale nepolevují a udržují vysoké tempo. Vyhráli už čtyřikrát v řadě a míří k vítězství v krajském přeboru. Další překážkou na cestě k vytouženému cíli je Nový Jičín.

Když Orli padli na začátku ledna se Studénkou, zdálo se, že se situace zamotává. Studénka se přiblížila Orlové a vypadalo to na pořádný boj o první místo. Jenže Maroszovi svěřenci jsou od té doby stoprocentní, zdolali Uničov, Šternberk, Krnov i Horní Benešov a stále jsou na neotřesitelném prvním místě.

Jaká je aktuální situace? Jelikož Studénka nestačila na Krnov, odskočila jí Orlová na šestibodový rozdíl a to má ještě zápas s Rožnovem pod Radhoštěm k dobru. Výborná pozice do závěrečných bojů…

Do konce soutěže zbývají odehrát poslední čtyři kola (plus dohrávka s Rožnovem). Pokud Orli uspějí i v sobotu, pojedou na led Studénky, kde hrají příští sobotu, s minimálně šestibodovým rozdílem. Pak je čeká ještě jeden duel s Rožnovem a na začátku března poslední utkání v Uničově.

Orli drží všechny trumfy ve svých rukou. Novojičínské letos třikrát porazili, ani jednou to ale nebyl lehký zápas. V tom posledním Orli vstřelili zásluhou Robina Pavlase stý gól v sezoně. Teď mají na kontě 128 branek a jsou znovu hladoví po vítězství. Boj o důležité body začíná v sobotu v 17 hodin.