Orli letí do Rožnova. Přiblíží se titulu?

Petr Sobol, 17.02.2016 Všechny trumfy nám hrají do karet. Orlová je v tabulce první, na druhou Studénkou má před vzájemným zápasem příjemný náskok a navíc jednu dohrávku k dobru. Ve čtvrtek hraje na ledě Rožnova pod Radhoštěm.

Zápas Orlové na ledě Rožnova pod Radhoštěm se měl odehrát v rámci dvacátého kola, kvůli marodce v týmu soupeře byl ale odložen na čtvrtek. Orly tak čeká před klíčovým sobotním duelem ve Studénce ještě jedno utkání.

Maroszovi svěřenci ale půjdou do zápasu dobře naladěni, vyhráli pět zápasů v řadě a naposledy si otevřeli střelnici v duelu s Novým Jičínem B, který v sobotu doma rozprášili výsledkem 12:4. Sedm branek přitom dali domácí v poslední třetině.

Orlovou dokázaly v letošní sezoně porazit jen tři týmy – dvakrát Studénka, jednou Uničov a jednou překvapivě právě Rožnov. Byl to zápas šestého kola, Orli v posledních vteřinách ještě zachránili bod, v nájezdech už ale padli. Druhý vzájemný zápas vyhrála Orlová doma 6:3, potřetí se utkají ve čtvrtek a naposledy příští sobotu v Orlové.

V té době už může být Štefankova parta mistrovskou. Všechno má ve svých rukách a ze čtyř zápasů jí stačí vytěžit čtyři body. Titul je skutečně velmi blízko a Orli mu zítra mohou být ještě o krůček blíž. Uspějí?