Orlovou čeká poslední zápas. Voznica nakonec chytat nebude

Petr Sobol, 04.03.2016 Sezona krajského přeboru spěje ke konci, Před hokejisty Orlové je poslední zápas na ledě Uničova, ke kterému už jedou s klidnými hlavami a s vědomím, že se stali mistry ročníku. Završíme sezonu vítězně?

Orli sice dvakrát v řadě zaváhali a dali šanci dotírající Studénce, se kterou v sezoně třikrát prohráli, další problémy už ale nepřipustili a v sobotu vyprášili doma Rožnov. Po výsledku 7:0 už bylo jasno a orlovským stadionem se rozléhal pokřik „mistři.“

Orlovské hokejisty teď čeká kvalifikace o postup do druhé ligy, ještě předtím ale odehrají poslední zápas sezony na ledě Uničova, který letos dokázal jednou Maroszovy svěřence už porazit. Orli však budou chtít zakončit sezonu vítězně a dobře se naladit před rozhodujícími bitvami sezony, a tak si jedou na led pátého týmu tabulky pro tři body.

Celý týden se v Orlové řešilo, zda se proti Uničovu představí v brance Jakub Voznica. Chvíli se zdálo, že se jedná o hotovou věc a že nejlepší střelec Orlové (20 branek) vystřídá v brankovišti Reného Urbánka. Z této akce ale nakonec sejde. I když Voznica, který chytal během přípravy na in-line bruslích a občas zaskakoval i v trénincích, byl na novou roli připraven, nedostal nakonec svolení.

O to větší touhu ale bude mít rozvlnit síť na druhé straně ledové plochy. Uspějí Orli v závěrečném kole sezony? Zápas v Uničově začíná v sobotu v 15 hodin.