Z možných soupeřů pro kvalifikaci je na tom zatím lépe Velké Meziříčí

Tomáš Salamon, 17.03.2016 Již jsme vás informovali, že se kvalifikace o druhou ligu odehraje 26.3. a 2.4.2016 přičemž první zápas se odehraje na našem kluzišti. Už jsme moudřejší i co se týče případného soupeře. Je jisté, že budeme hrát buď s Velkým Meziříčím nebo s Uherským Ostrohem.

Před play-off byla hlavním adeptem na postup do kvalifikace o druhou ligu Velká Bíteš, coby vítěz základní části, popřípadě druhé Boskovice. Ani jeden z těchto celků už však mezi adepty na celkové prvenství v Krajské lize Jihomoravského a Zlínského kraje nefiguruje.

Bíteš sice ve čtvrtfinále pohodově přehrála Břeclav 2:0 na zápasy a stejným poměrem zvládly dvojzápas s Blanskem i Boskovice, ale brána finále zůstala oběma celkům zavřená.

Uherksý Ostroh totiž na ledě Velké Bíteši překvapil a přivezl si výhru 3:6. Doma pak v dramatickém duelu zvítězil 3:2 a favorit byl vyřazen. Velké Meziříčí také předvedlo pevné nervy na venkovním ledě a přivezlo si fotbalové vítězství 0:1. Na jeho ledě to pak už byla přestřelka, ve které padlo jedenáct gólů. Šest z nich bylo do branky Blanska, a tak se ne jihu dočkali nečekané finálové dvojice, z níž vzejde soupeř pro Orlovou do kvalifikace o druhou ligu.

Včerejší zápas, který se hrál na ledě Horáckého Hokejového klubu, zvládli lépe domácí, a tak jsou o krok blíž k titulu. Druhý zápas se odehraje v sobotu v Uherském Ostrohu, který se určitě popere o to, aby se série ještě jednou vrátila do Velkého Meziříčí. Odměnou pro vítěze bude 26.3. výlet do Orlové k bitvě, na kterou již netrpělivě čekáme.