Orlíci se předvedli v mezinárodní konkurenci

Tomáš Salamon, 23.03.2016 O tom, že jsou naše nejnižší kategorie nastartovány správným směrem, určitě víte. Další potvrzení, že se v Orlové s mládeží začal odvádět kus dobré práce přišlo z mezinárodního turnaje ve Vyškově. Tam se Orlíci umístili pátí ze čtrnácti mužstev a nechali za sebou takové kluby jako je Třinec nebo v mládežnických kategoriích tradičně silný Přerov. Naopak se před nimi museli sklonit slavní "Belasí" ze Slovanu Bratislava.

Turnaj probíhal od čtvrtka do neděle a Orlíci si nevedli vůbec špatně. Z klubů z Moravskéslezského kraje skončili druzí pouze jednu příčku za Opavou, která byla celkově čtvrtá. Na kdyby se nehraje, ale v tomto případě je nutné jej zmínit. Kdyby totiž naši kluci porazili Slezan, a nutno dodat, že i opavský trenér uznal, že na to měli, tak si zahráli o umístění na medailových pozicích.

Takto se museli smířit s bojem o páté místo, ve kterém však porazili slavný Slovan Bratislava a na páté místo ze čtrnácti mohou být hrdí. Vítezem turnaje se stal rakouský Klagenfurt.

Pořadí na předních pozicích

1. Klagenfurt (AUS)
2. Beroun
3. Olomouc "A"
4. Opava
5. Orlová
6. Slovan Bratislava (SVK)
7. Frýdek-Místek
8. Třinec
Další pořadí na 9.-14. místě redakci není známo.

Sestava Orlové

Oprchalský - Szarowski, Kůrka, Pokorný, Pietraszová, Kopřivová, Šotkovský, Groman, Kunčický, Zapalač, Slowik, Rašo

Závěrem bychom ještě rádi podtrhli výkon v zápase s Opavou, kdy kluci předvedli opravdu skvělý výkon a bylo opravdu škoda, že se nakonec neutkali o medailové pozice. I tak jste borci a děkujeme vám za dobrou reprezentaci našeho klubu i města Orlová! Příště to určitě vyjde a cený kov přivezete.

Fotogalerie

Fotografie z turnaje neleznete zde.