Kvalifikace dnes startuje. Orli letí na led Velkého Meziříčí

Petr Sobol, 26.03.2016 Dočkali jsme se. Orlovští hokejisté dnes na ledě Velkého Meziříčí rozehrají baráž o postup do druhé ligy. Přivezou si domů nadějný výsledek?

Orli se po loňském druhém místě znovu vrátili na trůn a vyhráli krajskou ligu. Celkový triumf jim zajistil místo v kvalifikaci o druhou ligu, ve které narazí na Velké Meziříčí. Vzhledem k průběhu sezony je to nečekaný soupeř.

Horácký hokejový klub totiž nezačal sezonu moc dobře a na začátku hodně tápal. Nakonec ale vybojovala čtvrté místo a skončil pouhé čtyři body za vítěznou Velkou Bíteši. V nástavbě už tým vládl, vyhrál sedm zápasů z osmi, ve čtvrtfinále porazil Kroměříž, v semifinále Boskovice a ve finále 2:0 na zápasy i Uherský Ostroh.

Orlová vyřazovací část nehrála a tak se dá očekávat, že bude více odpočatá. Na druhou stranu, Orli nehráli ostrý zápas od pátého března a to by mohla být mírná nevýhoda. Tým okolo zkušeného a produktivního Lukáše Dostála totiž bude více rozehraný.

Vrchol sezony je tady. Jak si Orli povedou? Dnes hrají na ledě soupeře v 17 hodin, odveta je na programu příští neděli v Orlové – začínáme už ve 14 hodin.