Klub chce navázat na úspěch loňských mládežnických turnajů

Tomáš Salamon, 02.08.2016 Před začátkem loňské sezóny náš klub uspořádal tři jednodenní turnaje pro mládaž, které sklidily veskrze pozitivní ohlas. Letos bychom rádi navázali na zmíněný úspěch a jak prozradil šéftrenér mládeže a viceprezident klubu v jedné osobě Petr Tomis, HC Orlová posune laťku zase o kousek výše.

Předsezónní mládežnické turnaje nejsou důležité jen z toho hlediska, aby se děti po letní pauze rozehrály a znovu získaly na ledě jistotu. Turnaj se totiž odehraje ve velmi krátkém časovém úseku do kterého se vměsnají všechny potřebné emoce, které děti prožávají mnohem intenzivněji, než v případě dlouhodobé soutěže. Smutek z porážky může do pár hodin vystřídat vítězná euforie a během jednoho či dvou dnů je, narozdíl od ligy, možno rozlišit, kdo uspěl a kdo ne, což je pro děti mnohem snáze uchopitelné. Jde především o tmelení kolektivu a pokud se navíc turnaj vydaří tak, jako loni našim Orlíkům, je společný zážitek o to intenzivnější. To si uvědomuje i orlovský šéftrenér mládeže Petr Tomis, který má organizaci turnajů pod svými křídly: "Myslím si, že turnaje jsou pro děti velkým přínosem, a proto si v této oblasti chceme budovat dobrou pověst a postupně upevňovat tradici našich turnajů."

To nemusí být pro periferní klub, kterým Orlová (chtě, nechtě) je, vůbec jednoduché. Po celé České republice se hraje spousta obdobných turnajů a pořádání těch nejvěhlasnějších je většinou doménou velkoklubů. Výjimkou a vzorem pro nás může být například legendární GP Vyškov, která se těší velké popularidě navzdory tomu, že Vyškov není zrovna vyhlášenou hokejovou destinací. O tom, že byl v našem městě položen dobrý základní káme pro vznik podobné tradice, svědčí kvalita loni uspořádaných klání. To však vedení našeho klubu nestačí a rádo by přidalo něco navíc.

"Na loňské turnaje jsme měli od všech účastníků pozitivní ohlasy, ale nechtěli jsme usnout na vavřínech. Proto jsme letos udělali místo tří turnajů hned čtyři a u dvou z nich se pokusíme o to, aby byly dvoudenní," prozradil Petr Tomis. Zda se záměr dvoudenních turnajů vydaří, bude záležet na počtu přihlášených účastníků. My věříme, že se jich najde dostatek a že se Orlíci v jejich konkurenci znovu neztratí. Pro připomenutí loni vyprášili Třinec, Vitkovice, Havířov i Porubu a jen prohra s Přerovem je připravila o finálovou účast.

Předsezónní turnaje v režii HC Orlová

Domácí turnaje HC Orlová v sezóně 2016/2017
Termín Kategorie Propozice Výsledky
20.-21.8.2016 Mladší žáci (ročníky 2005 a 2006) Stahujte zde
27.-28.8.2016 Turnaj hráčů 4. tříd (roč. 2007) Stahujte zde
3.9.2016 Turnaj hráčů 3. tříd (roč. 2008) Stahujte zde
3.9.2016 Turnaj hráčů přípravek (roč. 2009 a mladší) Stahujte zde

Reference

Kromě osobních poděkování všech účastníků nám do klubové poštovní schránky dorazil i tento dopis.