Orli startují sezonu. V sobotu vyzvou Horní Benešov

Petr Sobol, 23.09.2016 A zase je to tady. Jakmile zazněla na jaře poslední siréna, zdálo že, že nová sezona je vzdálena mílovými kroky. Jenže dny, týdny i měsíce utíkaly a my stojíme na prahu nové sezony. Do té Orli vstoupí sobotním duelem s Horním Benešovem.

Letní měsíce uplynuly jako voda. KHL odstartovala už před měsícem, v plném proudu je extraliga a chystá se vrchol Světového poháru. Teď jdou do akce konečně i Orli.

Orlová, která loni vyhrála svou skupinu krajského přeboru, vstupuje do nové sezony opět v roli favorita. Opory kabiny zůstaly, znovu se tak můžeme těšit na Filipa Štefanku, Víta Grepla či Jakuba Voznicu. „Myslím si, že kádr byl vhodně doplněn kluky z Karviné. Přišel taky Míchal Gleich z Poruby, který s námi trénuje, ale ještě si zařizuje k tomu práci, takže uvidíme, jak na tom bude časově v průběhu celé sezony,“ dodal jeden z lídrů defenzivních řad Petr Tomis.

V přípravě Orlová odehrála dva zápasy. V prvních dvou si vedla parádně a nasázela dohromady 16 branek. Polovinu z nich si odvezl Krnov, další osmičku schytal Uničov. V generálce na přebor ale Maroszovi svěřenci podlehli posílenému Bohumínu, který vyhrál 3:2 v prodloužení.

Nás regionální rival přivedl bývalé orlovské hokejisty Marka Ivana, Davida Mikšana a Miroslava Javína. Řadí ho to k favoritům soutěže? „O kvalitách těchto hráčů víme, ale věk nezastavíte. U nás budou hrát mladší a perspektivní kluci i do budoucna. A právě proto si myslím, že náš tým je dostatečně silný na to, aby si s tím poradil,“ míní Tomis.

Na Bohumín, který se do soutěže vrátil po odmlce, náš tým narazí až v osmém kole. Nováčkem soutěže je také Český Těšín. Celou pouť ale načneme sobotním duelem proti neoblíbenému a houževnatému soupeři z Horního Benešova. Tomis věří, že na první zápas dorazí i početná divácká kulisa. „Budeme rádi, když budete chodit, fandit nám a my se vám to budeme snažit vrátit výkonem na ledě,“ říká.

Úvodní utkání sezony se hraje na našem ledě v 17 hodin. Buďte u toho!