Orlová míří na led nováčka. Dalším soupeřem je Český Těšín

Petr Sobol, 11.10.2016 Zatímco Horní Benešov, Nový Jičín, Studénka i Rožnov, tedy soupeři, na které jsme narazili a které jsme porazili v úvodních čtyřech kolech, patří k stabilním účastníkům krajského přeboru, náš další protivník je jeho letošním nováčkem. Orlová už ve středu vyjede na led Českého Těšína.

Tento článek patří k zápasu CTE - ORL 2:6
Sezona se vyvíjí zatím parádně. Orli zdolali za plný bodový počet Horní Benešov, Nový Jičín i Rožnov, na půdě Studénky zvítězili v prodloužení a drží se v čele tabulky. Ve čtyřech zápasech nastříleli už 27 branek, naproti tomu Kolář s Urbánkem a Gleichem lovili puk ze sítě dohromady jen devětkrát.

Orli potvrdili formu v minulém utkání, ve kterém doma rozstříleli Rožnov. Svou střeleckou sbírku rozšířil už na pět zásahů Jakub Juhász, který je společně se Zdeňkem Deutschem (3+3) Ondřejem Kasperlíkem (2+4) nejproduktivnějším hráčem týmu. Ukazuje se tak, že příchod všech tří posil byl trefou do černého. Na šest bodů se díky třem gólům a stejnému počtu přihrávek dostal ještě Vít Grepl.

Zato Český Těšín zatím platí nováčkovskou daň a po čtyřech odehraných zápasech je šestý. Na kontě má jedinou výhru, tři porážky a skóre 15:24. O favoritovi středečního utkání není pochyb, domácí se ale budou chtít vytáhnout a Orlové určitě budou chtít zkomplikovat cestu ke třem bodům. Boj o ně začne v 18 hodin.