Souboj prvního s druhým. Do Orlové přijede Krnov

Petr Sobol, 14.10.2016 Pět zápasů – pět výher. Orlová zatím kráčí sezonou bez zaváhání. Ve středu zvládla utkání na ledě nepříjemného nováčka z Českého Těšína a už v sobotu ji čeká další náročná zkouška. Tentokrát na náš led přijede Krnov.

Tento článek patří k zápasu ORL - KRN 6:0
Orli sehrají třetí zápas během osmi dnů, jsou však připraveni přidat další výhru. „Může se projevit určitá únava, ale my jsme na to zvyklí. Budeme chtít hrát aktivně a vnutit Krnovu naší hru,“ říká před zápasem Jakub Juhász, který je nejproduktivnějším hráčem našeho týmu. V pěti zápasech dal už šest branek a k tomu přidal tři asistence.

Nedaří se však jen jemu, ve velmi dobré formě jsou i další letní posily. Zdeněk Deutsch kraluje se sedmi (4+3) kanadskými body produktivitě mezi obránci, stejný bodový zisk (3+4) má na kontě i Ondřej Kasperlík a Ludvík Petrák proměnil tři starty ve dvě branky. „Asi to bude tím, že jsme přišli do nového týmu z vyšší soutěže a chceme být platní a potvrdit, že jsme to tady nepřišli jenom odklouzat.,“ vysvětluje Juhász formu nových tváří.

Velmi dobré výkony však předvádí i další stálice orlovského dresu a zatím se vede i všem třem brankářům. Orli mají za sebou zápasy s Horním Benešovem, Rožnovem, Novým Jičínem, Českým Těšínem a Studénkou, která Maroszovy svěřence dokázala jako jediná potrápit. Orlová zvítězila na ledě soupeře až v prodloužení. Teď je před naším týmem ale další těžká překážka z Krnova.

Krnovským se letos zatím daří, vyhráli tři úvodní zápasy, ale ve středu prohráli v Rožnově. Po Orlové jsou druhým nejlépe střílejícím týmem soutěže. Ve čtyřech duelech dali 16 branek, Orli se trefili v pěti duelech dokonce třiatřicetkrát. Největší pozor si naše obrana musí dát na rozjetého Pavla Michálka s Ondřejem Pavlicou, Janem Kostovským, René Kysučanem či šestigólovým Radkem Vlašánkem.

V sobotu se odehraje na orlovském ledě opravdový šlágr, u kterého byste neměli chybět. Startujeme v 17 hodin.