Ve Studénce to byla divočina, říká Ludvík Petrák

Petr Sobol, 09.12.2016 Pokud se Orli letos s někým trápí, pak je to Studénka. Právě ona dokázala jako jediná Orlovou porazit a o body ji obrala také v úvodním utkání. Tentokrát byli šťastnější orlovští hokejisté, kteří vyhráli na ledě soupeře 5:4. Poslední branku našeho celku vstřelil mladý útočník Ludvík Petrák.

Tento článek patří k zápasu STU - ORL 4:5
Ve Studénce to byla hodně divoké utkání. Souhlasíte?

Ano, byla to docela divočina. Proto jsem rád, že jsme to zvládli, Studénka je totiž velice nepříjemný soupeř, který nás letos zatím v každém zápase potrápil.

Nakonec jste byli o jednu branku šťastnější. Poslední gól jste vstřelil vy, jak se ta situace odehrála?

Dobře jsme napadali, Filip Dýrr vybojoval puk, hodil to na Kamila Lenomara, ten mi to krásně přihrál a já udělal kličku do bekhendu. I trochu se štěstím jsem to trefil gólmanovi mezi nohy, takže to byl trochu šťastný gól, ale samozřejmě velice důležitý

Ale vůbec, během necelé minuty padly tři branky. Co se během té chvíle dělo?

No, to bylo velice zajímavé. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že nesmíme dostat rychlou branku. Bohužel jsme ji dostali ve čtvrté minutě. Potom jsme zase odskočili, ale Studénka dokázala hned snížit.

Pak se situace uklidnila. Věřili jste, že už výhru udržíte?

Bylo to docela náročné, ale nakonec se to povedlo. Měli jsme hodně šancí, z nich jsme to mohli pojistit, ale nepovedlo se nám vstřelit uklidňující gól. Jsem rád, že jsme to zvládli a konečně jsme se porazili za tři body.

Vám se v Orlové daří. Jak jste tady a se svými výkony spokojen?

Docela se mi daří, ale vždy by to mohlo být ještě lepší. Ale nestěžuji si, hlavní je, že vyhráváme a že nás dosud nikdo neporazil v základní hrací době.

Máte teď náročný program, už v sobotu zase hrajete v Rožnově. Nemůže se už projevit únava?

Máme to celkem náročné, ale myslím, že se na nás únava nijak neprojeví. fyzicky jsme připraveni dobře a myslím, že utkání v Rožnově s přehledem zvládneme.