První ze série domácích turnajů je za námi

Tomáš Salamon, 21.08.2017 Orlová má za sebou první z mládežnických turnajů, které se klub v předsezónním čase rozhodl uspořádat. Jednalo se o dvoudenní turnaj mladších žáků, kde naši kluci nedokázali navázat na vítězný turnaj z Karviné, ale přesto se za svůj výkon nemusí stydět.

Turnaj suverénně ovládli borci z Uničova. Ti v pěti zápasech nasázeli dohromady šestačtyřicet branek a s výjimkou druhých Černých vlků (6. třída), kteří prohráli pouze 3:1, nikdo nebyl s uničovskými schopen uhrát důstojný výsledek.

Družstvo HC Orlová obsadilo páté místo, které v počtu šesti účastníků nevypadá příliš lichotivě. Ovšem, přstože se na "kdyby" nehraje, stačilo málo a kluci se mohli radovat z mnohem lepšího umístění.

V prvním utkání s Frýdkem-Místkem mohli za stavu 4:4 v poslední minutě rozhodnout. Puk po obrovské šanci poskakoval na brankové čáře a k velké smůle našich barev za ní neskončil. A tato smůla byla ještě umocněna skutečností, že soupeř z protiútoku skóroval a pár sekund před koncem rozhodl o své výhře 5:4.

Poté Orlíci nadělili desítku Černým vlkům z páté třídy, aby následně po velmi pěkném výkonu podlehli 4:2 jejich o rok starším kolegům. Zápas s našpalaným Uničovem přinesl vysokou porážku 10:2, ale i tak Orlíci živili naději na pěkné umístění.

K tomu, aby skončili "na bedně" jim stačilo porazit polské Jasztrebie o dvě branky. Zápas rozehráli velmi dobře a dostali se do vedení 2:0, které jim průběžně zajišťovalo třetí příčku. Bohužel jej však neudrželi a bronzovou pozici slavili Poláci. Na Orlíky zbylo páté místo, ale rozhodně se nemají za co stydět. Věřme, že jim turnaj dal dostatek herní praxe a zkušeností, které zúročí během sezóny.

Kompletní pořadí a výsledky naleznete zde.
Fotografie účastníků naleznete zde.