Máme ty nejvyšší cíle, hlásí před semifinále Jakub Juhász

Petr Sobol, 20.02.2018 Orlovští hokejisté ve dvou zápasech vyřadili Horní Benešov a připravují se na semifinále. Ve čtvrtfinálové sérii znovu řádil Jakub Juhász, který dal v odvetném utkání dvě veledůležité branky. V rozhovoru ale přiznal, že se venkovní vítězství nerodilo vůbec snadně.

Zatímco doma jste vyhráli s přehledem, venku jste dlouho tahali za kratší konec. Byl rozdíl mezi oběma zápasy tak velký?

Rozdíl byl hlavně ve hře Benešova, jehož hra doma a venku je sto a jeden. Doma hrají nepříjemný hokej, hákují a osekávají. Taky mi přišlo, že nám nejezdí nohy.

Prohrávali jste už 3:1. Kde jste v sobě našli sílu na zvrat?

Máme silný tým, takže jsme vůbec nepochybovali, že to otočíme. I za stavu 1:3 jsme věděli, že jsme lepší a že je jen otázkou času, kdy dáme nějaké góly.

Vy jste zavelel k obratu a snížil na 2:3. Jak se ta branka zrodila?

Domluvil jsem se s Filipem Štefankou, že po vyhraném buly v obranném pásmu pojedu na brejk, tak ať mi to tam hodí. Se štěstím se to ke mě nakonec dostalo a já jel sám na brankáře.

Potom jste zvyšoval 5:3. Věřil jste, že už utkání nepustíte?

Už za stavu 3:3 jsem věděl, že tam necháme vše, abychom si odvezli druhou výhru. A to se poté potvrdilo.

Vám osobně se letos hodně daří. Jste se svými výkony spokojen?

Letos se mi daří ještě o trochu více než minulý rok, paradoxně, i když mi odešli parťáci z útoku. Takže ano, s mými výkony jsem zatím spokojený.

Teď vás čeká semifinále, věříte si na něj?

Jasně, věříme si. Dáváme si ty nejvyšší cíle, tedy postup do druhé ligy.