Byl to nejdůležitější gól v kariéře, přiznal Patrik Zamecznik

Petr Sobol, 04.03.2018 Orli v posledním semifinále proti Krnovu vedli o dvě branky, jenže v poslední třetině to rázem bylo 2:3. Pak přišla jeho chvíle. Obránce Patrik Zamecznik po povedené akci srovnal a vstřelil nejdůležitější gól kariéry. Orli zvítězili na nájezdy a rozpoutali velkou euforii. Teď je ale čeká rozjetá Studénka. „Bude to těžké finále,“ ví dobře Zamecznik.

Na ledě máte spíše defenzivní povinnosti, tentokrát jste si ale připsal gól a nahrávku. Byl to jeden z vašich nejlepších zápasů?

Určitě ano, navíc přišel v pravou chvíli. Ten gól byl určitě nejdůležitější v kariéře. Přece jen jich tolik nedávám, tak se není čemu divit.

Srovnal jste na 3:3. Jak se ta situace zrodila?

Začalo to tím, že Krnov fauloval a měli jsme signalizovanou výhodu. Vašťa mi to dal na modrou, kde mě napadal jejich útočník. Díky výhodě jsem ale mohl zkusit kolem něj projet, vyšlo to a dal jsem to dolů na Kotase, najel jsem si do prostoru, kde mi to hned vrátil a z jedničky jsem to zkusil. Naštěstí puk prošel někde nad betonem.

Vedli jste už 2:0, přesto jste v poslední třetině prohrávali 2:3. Co se stalo?

Těžko říct, možná jsme si mysleli, že výsledek nějak udržíme. Potom, co jsme dostali před koncem druhé třetiny gól, tak jsme jim zase dali vítr do plachet. Přesilovky se nám nedařily, to jim mohlo psychicky pomoct, přestože si myslím, že při hře pět na pět jsme byli lepší. Naproti tomu, oni na 2:3 jednu přesilovku využili.

Věřili jste i v té chvíli, že zápas dovedete k vítězství?

Určitě nás to hodně vyděsilo, když jsme najednou prohrávali. My ale v sezoně dotahovali snad většinu zápasů a určitě si nikdo nedovedl představit, že už by to byl konec. Asi potřebujeme ten nůž na krku, abychom se zvedli. Do konce zbývalo necelých deset minut, takže věřím, že kdyby to tam nepadlo mě, tak to dá někdo jiný.

Krnov byl velice nepříjemný soupeř. Co nakonec rozhodlo v tom, že jste vyhráli dvakrát po nájezdech?

Brankář? Glajšák nás neskutečně drží, co si budeme povídat. A i když je to takové klišé, tak u nás hodně dělá ta dobrá parta, která už spolu nějakou dobu hraje.

Teď vás čeká Studénka. Jak vidíte svoje šance?

Bohumín přejeli jak nic, takže věřím, že jsou hodně rozjetí a bude to těžké finále. V základní části jsme s nimi dvakrát prohráli. Dobře bruslí a jsou pořád v pohybu, to nám dělalo problém. Jenže play-off je něco jiného a věřím, že to bude hodně vyrovnané, a série určitě neskončí po třech zápasech. My to jdeme vyhrát, jak to bude vypadat, ukáže už úterý.