Náš poslední zápas? Pořád nevím, co se stalo, přiznal Vít Grepl

Petr Sobol, 24.03.2018 Znovu potvrzoval vizitku tahouna týmu. Po celý rok patřil k nejlepším hráčům orlovského týmu, který dovedl až do finále play-off. To začali lépe, pak ale prohráli tři zápas yv řadě, v posledním duelu schytali málo vídaný výprask a sezona byla u konce. „Samozřejmě, že nás to pořád mrzí, ale takový je sport,“ řekl Vít Grepl.

Od posledního zápasu uplynulo pár dní. Co se s vámi v posledním duelu stalo?

Těžko říct, co se s námi stalo. Ale klobouk dolů před kluky ze Studénky, od druhého zápasu jim vyšlo téměř vše, co chtěli, což se o nás říct vůbec nedá. Velmi těžko jsme se dostávali do šancí, a když už jsme se do nějaké dostali, tak jsme neuspěli. V posledním zápase se to vše ještě umocnilo a dopadlo tak, jak to dopadlo.

Už to přebolelo?

Samozřejmě, že nás to pořád mrzí, ale takový je sport. Vyhrát může jen jeden a tentokrát jsme to bohužel nebyli my. Život jde dál.

Zažil jste někdy horší porážku?

Takovou porážku jsem zažil naposledy možná někdy v žácích, ale ta určitě nebyla ve finále play-off.

Uplynulo pár minut a Studénka vedla 4:0. Čím to, že jste nezachytili úvod?

Náš vstup do zápasu byl opravdu špatný. Nemyslím si, že by to bylo nervozitou, protože všichni už máme něco odehráno a jsme na to zvyklí. Opravdu nevím, co se stalo.

Věděli jste, že je konec, nebo jste ještě doufali v senzaci?

Po první třetině jsme ještě věřili. V šatně o přestávce jsme si říkali, že už jsme několikrát dokázali takový výsledek zvrátit, jenže druhá třetina se vyvíjela ve stejném duchu jako ta první a pak už bylo rozhodnuto.

Začali jste přitom lépe a vedli 1:0 na zápasy. Co se pak změnilo, že už vládl jen soupeř?

První zápas jsme Studénku překvapili, prakticky k ničemu jsme je nepustili. Myslím si, že oni byli překvapeni a my jsme byli rozjetí z těžké série s Krnovem. Do druhého zápasu už Studénka vykročila úplně jinak a my jsme na to nedokázali reagovat.

Na play-off se na orlovské tribuny vrátili fanoušci. Mrzí vás o to víc, že se finále nepovedlo?

Jsem velice rád a chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří chodili pravidelně celou sezónu i těm, kteří dorazili až na play-off. Zároveň bych se jim ale chtěl omluvit výsledek.

Vyhráli jste základní část, došli do finále, jak sezonu hodnotíte?

Výhra v základní části je fajn, máte výhodu domácích utkání v play-off. Ale jak už se v hokeji často stává, tak vítězství v základní části neznamená, že jste nejlepší a vyhrajete play-off, což se letos potvrdilo.

Co bude teď? Jaké máte plány?

Teď se budeme věnovat rodině, každý bude dohánět to, co zameškal v průběhu sezóny. A v dubnu už začneme s inline hokejem.