Petr Tomis má trenérské áčko

Petr Sobol, 06.05.2018 Hokejová reprezentace v současné době řeší, kdo ji povede po světovém šampionátu. Petr Tomis to nebude, ovšem i orlovský obránce udělal výrazný posun ve své trenérské kariéře. Povedlo se mu dokončit dvouleté studium Trenérské školy FTVS UK Praha a získal trenérskou licenci ,,A".

Studium obsahuje předměty obecného základu (pedagogika sportu, psychologie sportu, sportovní trénink, fyziologie…) a předměty specializace. Výuka probíhala formou přednášek (teoretické disciplíny) a cvičení (praktické disciplíny), během tří dnů v měsíci. Součástí každého ročníku studia byl také kurz specializace. Studium bylo zakončeno vypracováním Závěrečné práce na zadané téma a složením státních závěrečných zkoušek.

Kromě Petra Tomise stejnou licenci získal třeba i olympijský šampion z Nagana Jiří Dopita. "V prvé řadě jsem rád, že jsem byl úspěšný u přijímací zkoušky, protože zájem o studium trenérské A licence je daleko větší, než počet přijatých uchazečů. Bylo docela náročné skloubit studium s prací, a o to více mě těší, že se mi povedlo úspěšně ukončit studium hned v prvním možném termínu. Věřím, že získané vědomosti mi pomohou posunout naše hráče zase o kousek dál.,“ uvedl Tomis. Úspěchu dosáhl i Jan Sznapka, který dokončil trenérskou licenci ,,B".