Kdo dosáhne na první výhru? Orlová vyzve Opavu

Petr Sobol, 21.09.2018 Orli se představí podruhé v sezoně doma. V sobotu na svém ledě přivítají rivala z Opavy, která, stejně jako Orlová, letos čeká na výhru. Svěřenci Darka Stránského jsou nažhavení a budou bojovat o všechny body.

Tento článek patří k zápasu ORL - OPA 3:6
Orlová sezonu zahájila soubojem se Šumperkem, kterému doma podlehla 2:5. Poté zavítala do Hodonína, na Drtiče ale nestačila a prohrála 7:3. „Bylo to špatné. Nezvládali jsme veškeré herní činnosti a soupeř dominoval“ uznal po zápase trenér Darek Stránský.

Kouč Orlů však našel i pár pozitiv. Znovu vyzdvihl výkon gólmana Andrease Kubáně i sílu ruské formace. „Ruská lajna hrála dobře,“ řekl Stránský, který věří, že proti Opavě jeho svěřenci budou poprvé bodovat.

Slezan letos odehrál tři zápasy, ve kterých získal jediný bod. Ten vybojoval v Šumperku, který zvítězil 3:2 na nájezdy. S Kopřivnicí i s Hodonínem Opava prohrála, pokaždé ale velmi těsně. Zatímco Kopřivnice v Opavě zvítězila 5:4, Drtiči na půdě Slezanu urvali výhru 3:2.

K tahounům Opavy patří v úvodu sezony Lukáš Černý, Petr Wolf či obránce Jiří Šindelář. Všichni zatím mají na kontě tři kanadské body. Brankářskou jedničkou byl ve dvou zápasech Michal Wanecki, proti Šumperku však odchytal velmi dobrý zápas i Matyáš Ďaňa.

Sobotní zápas startuje v 17 hodin a Orli budou potřebovat vaši pomoc. Dotlačíte je k prvním bodům?