Zápas s Hodonínem nám otevřel oči, přiznal Petr Šendera

Petr Sobol, 23.10.2018 Jednadvacetiletý obránce Petr Šendera je odchovancem vítkovického hokeje. V průběhu loňské sezony působil i v Opavě, kam nyní míří s orlovským týmem. „Myslím si, že pokud budeme hrát to, co máme, tak můžeme vyhrát,“ věří před dalším důležitým zápasem.

Už jste vstřebali debakl z posledního zápasu? Co se stalo?

Jo, už je to za námi. Zápas byl z naší strany katastrofou, nehráli jsme to, co jsme měli a Hodonín je kvalitní tým, který dokázal potrestat naši nezodpovědnost a chyby.

Minulý zápas jste uspěli v Šumperku, teď jste padli s Hodonínem. Čím si to vysvětlujete?

V Šumperku jsme hráli přesně to, co po nás trenér Stránský chce. Měli jsme rychlý přechod do útočného pásma, hodně střel, výborně jsme blokovali střely a hlavně výborně zachytal Renda Svoboda. V zápase s Hodonínem nebylo ani jedno z toho.

Nešli jste do zápasu s tím, že máte jednu výhru a teď už to nějak půjde samo?

Nálada byla dobrá a věřili jsme si. Věděli jsme, že můžeme porazit každého, když budeme hrát to, co umíme.

Patříte k nevytěžovanějším obráncům Orlové. Jste spokojený s tím, kolik prostoru dostáváte?

Ano, jsem rád, že dostávám velký prostor na ledě, ale výkony musíme všichni zlepšit. Jinak to prostě nepůjde

Orlová dostává spoustu branek. Čím to změnit?

Jsme nedisciplinovaní v obranném pásmu. Musíme tam trošku přitvrdit, jinak to nepůjde. Velmi důležité je také blokování střel, v Šumperku jsme díky tomu taky dostali jen jeden gól, tam to fungovalo.

Zdálo se, že nálada je lepší, ale pak přišel debakl. Jaká atmosféra teď panuje v kabině?

Nálada po Šumperku byla výborná, ale po zápase s Hodonínem to bylo už horší. Není lehké dostat osm gólů a jen tak to hodit za hlavu. Ale ten zápas nám aspoň otevřel oči a ukázal, že máme ještě hodně co napravovat a zlepšovat.

S čím pojedete do Opavy?

Vyhrát. Opava je mladý tým, který dokáže hrát výborný hokej, ale myslím si, že pokud budeme hrát to, co máme, tedy hodně střílet, blokovat střely a být prostě nepříjemný soupeř, tak můžeme vyhrát.