Začíná domácí série. Do Orlové míří Žďár

Petr Sobol, 02.11.2018 Fanoušci orlovského hokeje si užijí. Příští tři zápasy totiž Orli sehrají na domácím ledě. Už v sobotu přivítají svěřenci Darka Stránského Žďár nad Sázavou.

Podruhé v sezoně tak dojde k propojení skupin Východ a Jih. Minulý výjezd do Moravských Budějovic Orlům nevyšel, prohráli 4:2, z následujících pěti zápasů ale vytěžili sedm bodů.

Naposledy sice Orlová vedla ve Valašském Meziříčí, domácí Bobři ale nakonec po zásluze vyhráli 4:1. „Domácí hráli dobře. Naopak my jsme nehráli tak dobře a jednoduše jako v posledních zápasech, bylo to takové kostrbaté,“ komentoval utkání Darek Stránský.

To Žďár naposledy vyhrál 8:2 v Táboře. Byla to už jeho devátá výhra v sezoně, díky čemuž týmu patří druhé místo v tabulce, jen o bod za vedoucím Havlíčkovým Brodem. Hlavní hvězdou týmu je produktivní bek Jakub Peslar, jenž má na kontě už sedm branek a deset asistencí. Sedmnáct bodů za tři góly a 14 nahrávek posbíral i útočník Lukáš Bureš, 15 (13+2) bodů má na kontě Tomáš Franek. Mezi třemi tyčemi vládne Jiří Sláma, jenž zatím odchytal všech dvanáct zápasů Plamenů.

Najdou na něj Orli recept? Sobotní utkání začíná v 17 hodin.