David Ballner: Bodů jsme mohli mít už daleko víc

Petr Sobol, 26.11.2018 Orli minulý týden potřetí v sezoně padli s Hodonínem a další utkání sehrají až v sobotu na ledě Pelhřimova. Ještě předtím jsme ale vyzpovídali třiadvacetiletého útočníka Davida Ballnera, který kvůli trestu utkání v Hodoníně nedohrál. Co se stalo? A jak je zatím spokojen se svými výkony?

Tento článek patří k zápasu HOD - ORL 10:2
S Hodonínem jste znovu vysoko prohráli. Čím si to vysvětlujete?

Začátek zápasu nebyl špatný, ale po první třetině jsme prohrávali 0:3, což nám psychicky moc nepomohlo. Do druhé třetiny jsme navíc nevstoupili moc dobře, přesto se nám v oslabení povedlo snížit. To nás mělo zvednout, ale místo toho jsme inkasovali dvě rychlé branky. Pak se sesypala celá naše hra, přestali jsme plnit pokyny trenéra a výsledek podle toho vypadal.

Můžete mít z Hodonína třeba i nějaký komplex?

Komplex snad ne, ale bohužel se nám s nimi nedaří. Věřím však, že je příště porazíme.

Vy jste utkání nedohrál. Co se stalo?

Jel jsem v útočném pásmu napadat jejich obránce, ke kterému šel puk, on ho však nehrál a nechal projet a já dohrával souboj.

Pokud nehodnotíme Hodonín, tak v posledních zápasech jste dokázali se všemi držet krok. Jde tým nahoru?

Tým se určitě oproti začátku sezony zvedl. V posledních zápasech se nám daří sbírat body do tabulky, kdybychom se ale vyvarovali zbytečných chyb a vyloučení, mohlo být bodů daleko víc. Pořád si říkáme, že se musíme vyvarovat faulům, ale stále jich máme hodně, to nás sráží dolů.

Jak jste spokojen se svými výkony?

Přijdou mi jako na houpačce, pár zápasu mám dobrých a pár špatných. Prostoru dostávám dost, ale výkony nejsou ideální, musím na sobě víc pracovat.

Dříve jste hrával za Vítkovice či Porubu. Jak jste se dostal do Orlové?

Přípravu jsem absolvoval v Porubě a snažil se probojovat do týmu. Ale poté, co jsem se v týmu neudržel, mi pan Hinner nabídl Orlovou, tak jsem se ozval panu Maroszovi a jsem tady.

Teď máte několik dní pauzu. Na čem během ní musíte pracovat?

Jak jsem říkal, výkony v posledních zápasech šly nahoru, takže v tom budeme chtít pokračovat a ještě to vylepšit. Musíme se soustředit na výkony až do konce zápasů a plnit pokyny trenéra.