Prezident Daniel Marosz: o posilách, Rusech, marodce i ambicích

Petr Sobol, 17.01.2019 Orli prohráli osmkrát v řadě. Situace je vážná, Orlová však stále drží dvoubodový náskok od baráže. Fanoušky samozřejmě zajímá, jaké mají Stránského svěřenci ambice, jak to vypadá s marodkou, s ruskými hráči, ale i s případnými dalšími posilami. Nejen na to jsme se zeptali prezidenta klubu Daniela Marosze.

Orlová už několik zápasů nevyhrála. Nebojíte se pádu do baráže?

Máte pravdu. Poslední zápasy herně ani výsledkově nesplňují naše očekávání. Každopádně pro nás je priorita vyhnout se baráži a neskončit na posledním místě společné tabulky skupina Jih a Východ. Mužstvo na posledním místě hraje baráž s posledním mužstvem skupiny Sever a Střed.

Trápí vás marodka. Kdo každý je mimo hru?

Marodka se na výsledcích samozřejmě podepsala, postihla nás totiž v nejhorší možnou dobu. Dang má namožené vazy v zápěstí, Kysučan zlomený prst ruky, Tomis nastřelený kotník, Hovsepyan namožená záda. Takže se nám rozpadl mančaft.

Jak to vypadá s hráčským kádrem, respektive s hráči, kteří u nás byli na střídavé starty? Je šance, že se někdo vrátí?

Hráči na střídavé straty, kteří u nás hráli z Poruby, již nejsou k dispozici. Byla jim ukončena smlouva v Porubě a odešli do jiných klubů. Jednáme však o jiných jménech porubského klubu. Hráči, kteří za nás nastupují z klubu Frýdku-Místku, k dispozici jsou. Tedy až na Kuťáka, který má střídavé starty v Šumperku. Momentálně však pravidelně hrají první ligu, a tak jednáme o výpomoci našemu klubu. Jedná se totiž o klíčové zápasy, které nás v nejbližších týdnech čekají.

Proč už z Rusů nastupuje jen Akhmetianov? Co Bostanzhiev, Golev a Amirov?

Hoši z Ruska jsou ve své zemi a vyřizují nové vízové povolení. Není to tak jednoduché, jak se na začátku zdálo. Bostanzhiev a Golev už dva měsíce žádají o povolení, které jim bylo už dvakrát zamítnuto. Momentálně se vše řeší přes českou ambasádu v Praze a snad bude vše vyřešeno zdárně v nejbližších dnech. Amirov čeká na nový pas, který se mu řeší ve zkrácené lhůtě, a zároveň i vízum.

Řešíte ještě příchod některých posil?

Řešení posil je věcí, kterou řešíme neustále. V rozehrané sezoně je skoro nemožné sehnat kvalitního hráče. Na nějaké nákupy hráčů nejsou ani finanční prostředky. Proto se po domluvě s vedením a trenéry Vítkovic podařilo na střídavé straty zajistit šest hráčů vítkovické juniorky Vítkovic – tři útočníky, dva obránce a jednoho gólmana. Jeden z nich je dokonce synem bývalého hráče a viceprezidenta našeho klubu Martina Potočného. Další tři hráče máme k dispozici na střídavý start z juniorky Třince.

Do konce základní části chybí devět kol. Věříte, že se zvednete a vybojujete záchranu?

Ano, věříme, že budeme bodovat a na poslední místo tabulky se nedostaneme. Uděláme pro to maximum.