Nejdůležitější zápas sezony. Čeká nás bitva s Pelhřimovem

Petr Sobol, 25.01.2019 Teď jde o všechno. V sobotu do Orlové dorazí Pelhřimov a Orli potřebují nutně bodovat. Svěřenci Darka Stránského mají totiž před soupeřem dvoubodový náskok. Zároveň tak mají dva body odstup od barážové příčky.

Tento článek patří k zápasu ORL - PEL 10:0
Orlová naposledy vyhrála v první polovině prosince. Od té doby prohrála už devět zápasů v řadě. Naposledy Orli padli na ledě Českých Budějovic, které především díky využitým přesilovkám vyhrály 4:2. „Náš výkon však nebyl špatný. Obraz hry se zlepšil, ale zase jsme bez bodu,“ komentoval trenér Stránský.

Teď se Orlová představí zase doma, kde přivítá Pelhřimov. Lední Medvědi mají v tabulce 19 bodů, zatímco Orlová 21.

Pelhřimov naposledy přivítal doma Opavu, se kterou prohrál 1:6. Orli na led Pelhřimova vyrazili první prosincový den. V prostřední třetině dostali dvě branky, třetí do prázdné klece a prohráli 0:3. „První dvě třetiny rozhodly. Z naší strany to totiž byla naprostá katastrofa. Kluci nebojovali, neměli žádné nasazení, nebylo tam vůbec nic z tréninku,“ štvalo to Stránského.

To se nyní musí změnit. Orli vědí, že hrají o všechno a proti Pelhřimovu je třeba předvést výkon za hranicemi možností. Orlovskou kabinu však kosí rozsáhlá marodka, a tak vedení klubu začalo shánět posily. Z vítkovické juniorky přišli na střídavé starty Dominik Piták, Viktor Konečný, Dominik Věntus, Marcel Kunc, Jakub Mrva a Matěj Potočný. Z Třince dorazili Jakub Adámek, Matouš Čmiel a Ondřej Tománek, z Havířova pak slovinský útočník Rok Macuh a Dominik Cihlář.

Hráči Orlové ví, že jde o všechno. Proti Pelhřimovu do toho dají všechno. Sobotní zápas startuje v 17 hodin.