Ráda bych si jednou zahrála za reprezentaci, říká Vendula Kopřivová

Kateřina Sobolová, 01.02.2019 Hokejovou základnu v Orlové tvoří především muži a mladí Orlíci. Mezi nimi se však najde i pár dívek. Jednou z nich je brzy dvanáctiletá Vendula Kopřivová, která nastupuje za mladší žáky. Jak se mezi kluky cítí? A jaké má plány?

Sezona pomalu míří do finále. Jak si na tom váš tým stojí?

Náš tým se po základní části umístil na skvělém třetím místě. Pod námi zůstaly týmy jako Vítkovice, Havířov, Poruba či Karviná. Po postupu do play-off se nám už tak moc nedaří, ale ještě není konec.

Jak jsi spokojená se svými výkony?

Nerada hodnotím své výkony, od toho tady máme našeho trenéra. Naše zápasy jsou přístupné veřejnosti, tak se na nás může kdokoliv přijít podívat. (směje se)

V čem je hokej pro dívku mezi kluky odlišný a těžší?

V tom, že jim musím ukázat, že i já dokážu to, co oni, někdy i více.

Plánuješ se hokeji věnovat i do budoucna?

Ano, byla bych velmi ráda. V Orlové ale bohužel ženský hokej v seniorské kategorii není. Poblíž je však Karviná, kde se hraje ženská extraliga, Opava má zase první ligu.

Jaké máš hokejové cíle a plány?

Mým snem je zahrát si v reprezentaci a třeba pomoct i českým hokejistkám probojovat se na olympiádu.

Hokej je spíše klučičí sport. Co tě k němu přivedlo a co tě na něm baví?

K tomuto sportu mě přivedl strejda, který je trenérem přípravky. Jednou mi řekl, ať přijdu na trénink a zkusím si to. No a teď už se tomu věnuji přes čtyři roky. Nejvíce mě na tom baví, že je to kolektivní sport a potkáváme se i mimo led. Například při společném relaxu na lyžích nebo na florbale.

Máš nějaký hokejový vzor?

Můj největší hokejový vzor je David Pastrňák.