Do Orlové se vrací Martin Potočný, v sobotu bude hrát se synem!

Petr Sobol, 06.02.2019 Ne, to není apríl. Čtete správně. Do orlovského dresu se vrací Martin Potočný. Pětačtyřicetiletý útočník, který našemu klubu v minulých letech velmi pomohl, hrál naposledy v sezoně 2012/13 v Havířově. Teď se vrací do Orlové, kde si splní jedno velké přání – zahraje si se svým osmnáctiletým synem Matějem, kterého Orli získali na střídavé starty z vítkovické juniorky.

Co vás vedlo k návratu na led? Šance zahrát si se synem?

Vždy jsem o tom snil, že bych si se synem jednou mohl zahrát normální zápas. Dostal se do stavu, že hraje za muže, navíc už hrál za Orlovou, a tak jsme se bavili, že by bylo fajn, kdybychom si spolu zahráli. Napsal mi, jestli bych to nechtěl zkusit, dva tři dny jsem si s tím pohrával, zvážil jsem všechna pro i proti, a pak jsem si řekl, proč ne. Půjdeme tomu naproti.

Jak dlouho jste se na návrat připravoval?

S týmem jsem třetí týden. Sportuju však celý život, i po kariéře, člověk se o sebe nějak stará, takže to nebyl až takový problém. První tréninky byly těžké, ale nějak to půjde.

Víte už, jestli budete hrát spolu?

Co jsme se bavili s trenérem, tak nás dá do jedné lajny, jsme oba útočníci. Pak se uvidí, bude záležet na trenérovi. Mě bude stačit, že jsme v jednom týmu.

Bude se jednat jen o jeden zápas nebo plánujete dohrát sezonu?

Uvidím po zápase, co mi řekne zdraví. To už není takové jako dřív, záda bolí hodně. Ale pokud to zdraví dovolí, tak chci dohrát celou sezonu.

A nezvažujete, že byste hrál i za rok?

Syn se mě na to už ptal, ale zatím tak daleko neuvažuju. Teď mě to však baví a musím přiznat, že si to užívám. Co bude za rok, to bych asi neplánoval. Vždy je to totiž o motivaci. Pokud člověk něco chce, baví ho to a má motivaci, tak je to menší překážka. Je mi ale 45 let, musel bych být ok. Teď chci odehrát zbytek sezony a pak se uvidí.

V jakém stavu jste našel orlovský tým?

Odpovídá celé sezoně. Nevědělo se, co se bude hrát, je tady mix hráčů a ten si musí sednout. Ale v týmu vidím perspektivu, nevypadá vůbec špatně, je však třeba, aby tady bylo nějaké jádro, a to se bude doplňovat. Myslím si však, že příští sezona nemusí být vůbec špatná, kluci by už neměli hrát o záchranu. Progres je vidět i na trénincích, úroveň jde nahoru, na hráčích je to cítit a začínají si více věřit.

Souhlasíte tedy s tím, že do Orlové patří druhá liga?

Určitě, Orlová do druhé ligy dlouhodobě patří. Hodně jí sluší a musí ji hrát i vzhledem k dětem. Týmu na příští rok věřím, bude na to celkově více připravený a přijdou i lepší výsledky.

Foto: karvinsky.denik.cz