Měl bych zůstat v Orlové, říká trenér Darek Stránský

Petr Sobol, 11.03.2019 Orli se před sezonou vrátili na druholigovou mapu. Na lavičku týmu se postavil Darek Stránský, který před sebou měl složitý úkol. Musel poskládat zcela nový tým a dovést ho k záchraně. Obojí se mu povedlo! Jak sezonu hodnotí? Nebál se baráže? A zůstane v Orlové i příští rok?

Sezona byla jako na houpačce. Dlouhé čekání na výhru, pak vzestup, další ztráty a nakonec záchrana. Jak to celé hodnotíte?

Začátek byl takový, jaký byl. Poskládali jsme se na poslední chvíli. Prakticky všichni kluci, co se přihlásili do předsezonního kempu, se do týmu dostali a ne všichni měli takové zkušenosti a výkonnost, aby v té lize byli hned od začátku schopni vyhrávat. Chyběla tam zkušenost.

Nebáli jste se baráže?

Pak se to sice trochu zlepšilo, něco jsme vyhráli, ale v období okolo svátků, kdy už to vypadalo, že by to mohlo být lepší, se nám zranili hráči a museli jsme hrát na 15 kluků i s dorostenci a vítkovickými juniory. Bylo to tak rozbité, že jsme poztráceli spoustu bodů a baráže jsme se začali bát.

Ale zabrali jste v pravý čas…

Pak se to ustálilo, chodilo nás více na tréninky, pomohli nám kluci z Havířova a závěr sezony už byl lepší. Už jsme posbírali poměrně dost bodů a skončili třetí od konce. Povedlo se to dohrát tak, že jsme se už nebáli o sestup.

Věříte, že kdybyste měl celou dobu k dispozici tým ze závěru sezony, že by to vypadalo jinak?

Bylo vidět, že to jde nahoru. Kluci, kteří tu důvěru v sezoně dostávali opakovaně, i když nehráli třeba nejlépe, tak jejich výkonnost šla nahoru. Potom si to sedlo a byli jsme schopni hrát zápasy, které měly hlavu a patu.

Už víte, jak by mohl vypadat kádr na příští sezonu?

Je třeba posílit, pracujeme na tom. Ale jádro, které tady je, je schopné odehrát dobré zápasy.

A co vy, zůstanete?

S vedením jsem se domluvil, že pokud se nic mimořádného nestane, tak bych tady rád pokračoval. Ale není to stoprocentní, to nikdy není nic. Pokud by mi přišla dobrá nabídka, tak bych nad ní uvažoval, ale nechal bych to otevřené. Zatím to vypadá tak, že budu tady, měl bych zůstat v Orlové.