Zájem kluků je obrovský, snad můžeme hrát v šesti, směje se Rosťa Moravec

HC Orlová, 11.03.2019 Velkolepý zápas se blíží. Už v neděli 24. března proti sobě na orlovském stadionu vyjedou mistři krajského přeboru proti orlovským legendám. Akce, kterou pořádá HC Orlová společně s MSK Orlová, se zatím těší obrovskému zájmu. A to i mezi slavnými hráči našeho klubu, které se chystají na led. Jedním z nich je i Rostislav Moravec.

Jak a kde vznikla myšlenka uspořádat toto utkání?

Bylo to před více než rokem, na našem pravidelném pátečním setkání s kamarády v pivnici Centrum. V jednu chvíli jsme se ocitli vedle sebe s Michalem Dvořákem a Petrem Balajkou a jedno z témat, které jsme řešili, byl sraz naší party HC Orlová, kterou jsme tvořili někdy kolem let 2000 - 2006. Kamarádi, co tehdy seděli kolem nás, říkali, že by se na nás mohlo přijít podívat pár diváků, kteří si tu naši éru pamatují. No a pak už byl jen kousek k tomu, abychom si řekli, že bychom ten výtěžek pak mohli dát na dobrou věc. Měli jsme ambici tuto akci uspořádat již před rokem, ale bohužel se to nepovedlo. Až když jsme do toho zapojili ty správné lidi, nadšence a skvělé organizátory v osobách Jirky Pavláta a Michala Kozáka, tak se tato akce připravuje a věřím, že i úspěšně podaří zrealizovat.

Veškerý výtěžek z tohoto utkání půjde třem mladým lidem a jedné rodině, proč zrovna jim?

Jsou to naši kamarádi, nebo děti našich kamarádů, které v životě potkala nešťastná událost a postihla jejich zdraví. Víme o nich, víme, jak stateční jsou a jak komplikovaný život mají. Proto chceme pomoci jim. Osobně však doufám, že naše akce bude inspirovat i další lidi, kteří by mohli začít více pomáhat lidem, kteří to potřebují. Pokud se nám naše letošní akce povede, tak by se mohla stát tradicí, která by každý rok mohla pomáhat a podporovat další lidi.

Stavíte tým legend, bylo těžké všechny sehnat, nebo kluci hned kývli?

Zájem kluků je obrovský a mně to pak působí problémy, jak postavit sestavu. Vzhledem k našemu průměrnému věku nám snad soupeř dovolí, abychom hráli v šesti lidech, pak bychom mohli postavit všechny hráče, co by chtěli hrát.

Videopozvánku Petra Balajky a Filipa Štefanky vidělo na sociálních sítích přes 4000 lidí a na transparentním účtu už je vybráno něco okolo 40 000 korun, co vy na to?

Jedním slovem pecka! Všichni, co se kolem organizace točíme, jsme z dosavadních reakcí nadšeni. Jak na Facebooku, tak i z reakcí našeho okolí. Doufám, že i na stadion pak přijde co nejvíce lidí, abychom pro Niki, Alexe, Davida a rodinu Havláskovu vybrali co nejvíce prostředků.

Těšíte se na zápas, nebo budete naopak nervózní, že po dlouhé době nastoupíte před orlovským publikem?

Těším se moc a nejen já. I kluci, jimž některým je dnes už přes 50 let, se těší na to, až těm mladým z kraje ukážeme, jak se hraje hokej. Nervózní samozřejmě jsem a moc. Nyní proto, aby vše vyšlo a abychom pak na zimáku nebyli sami. V neděli 24.3. od 14:55 pak budu nervózní i jako hráč. Přece jen jsem hrál poslední zápas v roce 2006.

Co byste vzkázal lidem a fanouškům z Orlové, kteří váhají přijít podpořit tuhle akci přímo na zimák?

Za organizátory i kluky všem moc děkujeme za reakce. Je fajn vidět, že na naši éru nezapomněli. Hlavně však za dosavadní přístup k podpoře. Můžeme sami sobě i lidem žijícím v Orlové dokázat, že Orlová zase není tak strašné místo a že zde žijí lidé, které zajímá osud sousedů. Takže přijďte a přispějte!