Takovou partu jsem jinde nepoznal, říká před All Star Filip Štefanka

Petr Sobol, 13.03.2019 Jednu z hvězd utkání All Star, které pořádá hokejový klub HC Orlová společně s MSK Orlová, bude Filip Štefanka. Legendární obránce orlovského klubu bude dokonce kapitánem týmu složeného z mistrů krajského přeboru. A jak sám přiznal, na charitativní zápas už se velmi těší. Prozradil však toho ještě víc.

Po roční pauze se vracíte na led. Těšíte se?

Hrál jsem skoro se všemi hráči z obou týmů, kteří budou v ten den hrát, takže se těším moc. Bude fajn se zase s klukama potkat v jedné kabině.

Co si od akce slibujete? Co na celý nápad říkáte?

Moc bychom si přáli, aby přišlo co nejvíce lidí, aby se nám společně podařilo vybrat co nejvíc finančních prostředků a tím pomohli Davidu Rosůlkovi, Alexi Širokému, Nikole Niesytové a rodině Havláskové, kterým vybraná částka snad aspoň trošku zpříjemní život. Samozřejmě bychom lidem chtěli předvést pěkný hokej a ukázat jim, že jsme to snad ještě nezapomněli.

Orlová se letos vrátila do druhé ligy. Přiznejte, nelákal vás návrat?

Samozřejmě, že lákal. Hokej jsem hrál víc než třicet let a to nejde jen tak hodit za hlavu. Se Stráňasem (trenérem Darkem Stránským) jsme se domluvili, že bych si zahrál poslední zápas. Dva týdny jsem chodil s áčkem na tréninky, ale bohužel mi zase nateklo koleno.

Nyní se sejdete s kluky, se kterými jste vládli krajskému přeboru. Jak na tu dobu vzpomínáte?

Na tu dobu vzpomínám hrozně rád, v kabině jsme totiž byli parta, jakou jsem za celou kariéru nepoznal. Dodnes někteří i s rodinami jezdíme na společné dovolené, na chaty,chodíme společně na plesy a podobně.

Dokonce budete kapitánem týmu. Dovedete ho k vítězství?

Nějak se ke mě doneslo,že Rosťa Moravec nechce žádný sranda mač.Takže ano, dovedu svůj tým k vítězství. (směje se)