All Star? Neváhal jsem ani vteřinu, říká Vít Grepl

Petr Sobol, 20.03.2019 Řadu let patřil k oporám orlovského hokeje. Byl oblíbencem fanoušků, kteří ho dokonce zvolili nejlepším hráčem uplynulého ročníku. Letos nastupoval za Karvinou v krajském přeboru, teď ale znovu oblékne orlovský dres a zasáhne do zápasu All Star. A Vít Grepl už se na to neskutečně těší.

Znovu obléknete dres Orlové. Těšíte se?

Samozřejmě, že se těším. Orlová je můj mateřský klub, ve třech letech jsem začal v orlovské přípravce a až na jednu sezonu jsem hrál jen v Orlové. Na celé tohle období mám skvělé vzpomínky.

Když jste dostal nabídku zúčastnit se této akce, váhal jste dlouho?

Neváhal jsem ani vteřinu, je to skvělý nápad, jak pomoct někomu, kdo to opravdu potřebuje. Každý z nás má svoje problémy a starosti, ale zdraví je to nejdůležitější, co člověk má. Takže pokud peníze, které se vyberou při této akci, pomohou, není co řešit. Doufám, že se vybere co nejvíce.

Nyní se sejdete s kluky, se kterými jste vládli krajskému přeboru. Jak na tu dobu vzpomínáte?

Na tohle se těším. Věřím, že si to na ledě užijeme a bude legrace, tehdy tady byla nejlepší parta, kterou jsem měl možnost zatím potkat. Vše fungovalo jak na ledě, tak v kabině.

Letos jste hrál za Karvinou. Sledoval jste i tak výkony Orlové?

Ano, sledoval jsem výsledky celou sezonu a doufal jsem od začátku, že se Orlová udrží, protože to nebylo jednoduché. Naštěstí vše dobře dopadlo. Příští sezona bude určitě úspěšnější.

Do Orlové se vrátila druhá liga, kterou jste tady už dříve hrál. Znovu vás to nelákalo?

Samozřejmě, že mě to lákalo, jenže dle mého názoru je systém druhé ligy vytvořen nešťastně pro hráče, kteří již mají své osobní závazky, jako jsou práce a rodina. Tady byla druhá liga v době, kdy jsem byl ještě student, takže to pro mě bylo ideální, protože jsem téměř všechen volný čas vyplnil hokejem. Teď už to není možné.