All Star se vší parádou. Padlo 16 branek, na potřebné se vybralo téměř 200 tisíc korun

Petr Sobol, 25.03.2019 Tak to se povedlo. Nedělní utkání All Star, v němž proti sobě nastoupili mistři krajáče a tým složený z orlovských legend, nabídlo parádní podívanou a také splnilo účel, za kterým bylo pořádáno. Pro potřebné se vybralo 193 578 tisíc korun.

Čtyři příběhy. Alex Široký, Nikol Niesytová, Davídek Rosůlek a rodina Havláskova. Právě pro ně se hrál nedělní zápas. Ale hrál se také pro diváky, kterých na stadion dorazilo hodně přes tisícovku.

Fanoušci si zápas od prvních minut užívali a vytvořili velmi dobou atmosféru. Po tribunách se rozjela mexická vlna, vyvolávala se jména orlovských legend a všichni se náramně bavili. K vidění navíc byla i velmi dobrá podívaná. Úřadoval dokonce i videorozhodčí.

Už na začátku vše nasvědčovalo tomu, že se bude jednat o nezapomenutelný zážitek. Nástup hokejistů byl doslova ohňový. Do utkání, které zahájilo buly starosty města Miroslava Chlubny, aktivněji vstoupily orlovské legendy, které už po dvou minutách vedly 2:0.

Hráči jako Moravec, Dvořák, Šebek či Balajkové ukázali, že si s pukem náramně rozumí i několik let po konci svých kariér. A gólman Jurečka? Ten předvedl, že nic ze svého umění nezapomněl a svými zákroky několikrát zvedl diváky ze sedadel.

V první přestávce se na ledě objevily hokejové naděje, z nichž možná jednou vyroste nový Štefanka, Grepl nebo Luka, který ukázal, že ze svých kvalit vůbec nic neztratil. Už před zápasem byl za svou dlouhou práci pro klub oceněný pan Ziembinski, který na led nastoupil za mohutného potlesku tribun a hráčů na ledě. A během druhé přestávky přišel okamžik, na který všichni čekali.

Na ledovou plochu se dostali ti, pro které se All Star hrálo. Nejprve dostali věcné dary a poté společně obdrželi šek na 193 578 korun. „Všem vám chci moc poděkovat. Orlová nezklamala, jste úžasní,“ děkoval aplaudujícím tribunám starosta města Chlubna. Vybranou sumu, ale také parádní kulisu, ocenil i legendární Rosťa Moravec, jenž byl jedním ze stavitelů orlovského týmu. „Klobouk dolů před všemi, co přijeli ze všech koutů republiky,“ uznal před svými spoluhráči.

O skvělou atmosféru se postaral i dlouholetý kustod a hlasatel Evžen Buščík, jenž burcoval fanoušky. „Neskutečný dík, vážně před vámi všemi smekám,“ děkoval.

Samozřejmě se hrál i pohledný hokej se spoustou šancí na obou stranách. Výsledek? Mistři krajáče v poslední třetině dotáhli ztrátu a utkání skončilo 8:8. Na závěr si všichni užili zaslouženou děkovačku a společně si mohli říct – tato akce, kterou pořádal náš klub společně s MSK Orlová, se náramně povedla. „Bylo to úžasné odpoledne. Děkujeme všem, kteří přispěli, všem fanouškům a taky hráčům, kteří předvedli neuvěřitelné výkony," uzavřel prezident klubu Daniel Marosz.

Výsledek

Mistři krajského přeboru – HC Orlová 8:8 (1:5, 3:2, 4:1)

Branky: 7. Štefanka, 22. Rosůlek, 26. Kytka, 31. Kasperlík, 46. Štefanka, 46. Juhász, 52. Petrák, 57. Pavlas – 2. Galgonek, 2. Pe. Balajka, 10. Pe. Balajka, 15. Luka, 16. Potěšil, 32. Pe. Balajka, 40. Šebek, 54. Grygar. Diváci: 1036.

Sestavy:

Mistři krajského přeboru: Urbánek (Gleich) – Voznica,Dýrr, Lenomar, Petrák, Kasperlík, Rosůlek, Juhász, Zakutanský, Pavlas, Grepl, Tomis, Zámečník, Deutsch, Hegegy, Pavlát, Zientek, Sznapka, Vaštík, Kytka, Štefanka (C). Realizační tým: Burian, Ziembinský, Marosz.

HC Orlová: Kratochvíl (Škapa, Jurečka) – Dřímal, Bednařík, Bavlšík, Králíček, Vavříček, Golab, Kotásek, Piecha, Pavel Balajka,Pazderník, Jemelík, Galgonek, Potěšil, Grygar, Luka, Petr Balajka, Moravec, Šebek, Dvořák, Křivohlávek, Machálek,Grimm (C). Realizační tým: Kubala,Bariš, Pěkník,Gřegoř.