Výsledkový servis mládeže: Junioři se dočkali první výhry

Kateřina Sobolová, 30.09.2019 Junioři se dočkali první výhry a porazili Karvinou. Další den však doma padli 4:5 s Frýdkem-Místkem. Naopak na vítězné vlně pokračují dorostenci, kteří letos ještě neztratili ani bod a nyní si připsali další výhry nad Frýdkem-Místkem a Opavou. Naši žáci uhráli shodně nerozhodné výsledky s Českým Těšínem – starší na ledě soupeře remizovali 3:3 a mladší 7:7. V akci byli i páťáci a čtvrťáci, kteří hráli s Vítkovicemi

Junioři

Orlová – Karviná 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Orlová: Vítek - Hronec, Šmatelka, Valový, Machaczek, Čipera - Gula, Kaleta, Švec, Irgl Pa., Špacír, Malicki, Přeček, Jančar, Žák, Zielinski.

Branky a nahrávky: 42. Jančar (Hronec), 55. Špacír (Jančar, Machaczek) - 50. Chmiel (Pekala).

Daniel Marosz (Orlová): Byl to těžký zápas. Je nás málo, takže to musíme doplňovat dorostenci. Uhráli jsme však dobrý výsledek a získali důležité body.

Orlová - Frýdek Místek 4:5 (1:4, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Blatoň (Machaczek, Přeček), 38. Zielinski (Švec), 45. Malicki, 60. Zielinski (Švec, Kaleta) - 2. Piskoř (Kolder, Popelář), 9. Kolder, 16. Najzar (Janík, Kotala), 19. Janík, 28. Piskoř (Kolder).

Orlová: Vítek - Kubalák, Hronec, Valový, Machaczek, Čipera - Gula, Kaleta, Švec, Blatoň, Špacír, Malicki, Přeček, Zielinski.

Daniel Marosz (Orlová): Opět jsme nastoupili v okleštěné sestavě. Hráli jsme v jedenácti lidech, ale přestože nás bylo málo, tak kluci bojovali a dali do toho srdíčko.

Dorost

Frýdek Místek - Orlová 2:4 (0:0, 1:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 34. Maňásek (Hylský), 58. Hykl - 41. Irgl Pa. (Kural, Moldřík), 52. Blatoň (Malicki), 59. Irgl Pa. (Pohl), 60. Skřipčák (Veřmířovský).

Orlová: Irgl D. - Gřegoř, Moldřík, Witasek, Veřmířovský, Haladěj, Šmatelka - Brabec, Šústek, Lerch, Blatoň, Malicki, Kural, Irgl P., Danečko, Skřipčák, Pohl.

Petr Tomis (Orlová): Začátek zápasu byl z obou stran opatrný. Taky tomu odpovídal stav utkáni, který byl dlouho bez branek. Ve druhé třetině, i díky několika přesilovým hrám, nás soupeř místy přehrával a byl více na kotouči. Naštěstí se nám to povedlo ubránit a inkasovali jsme jenom jeden gól. Do třetí třetiny jsme vstoupili velmi dobře, hned v první minutě srovnali na 1:1 a poté šli díky důrazu v předbrankovém prostoru do vedení. Dneska nás stal zápas hodně sil. Ale kluci ukázali velké odhodlání a bojovnost. I když jsme tři minuty před koncem dostali gól na 2:2, dokázali jsme na to znovu reagovat a zápas vyhrát. Celé utkání se hrálo ve velkém tempu. Jsme rádi, že jsme proti silnému soupeři dokázali zápas otočit a dotáhnout ho do vítězného konce.

Orlová - Opava 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Irgl P. (Kural), 28. Žák (Haladěj), 31. Pohl (Moldřík), 44. Irgl P. - 26. Zelenka.

Orlová: Irgl D. - Gřegoř, Moldřík, Witasek, Veřmířovský, Haladěj, Šmatelka - Lerch, Brabec, Šústek, Kural, Irgl P., Danečko, Skřipčák, Žák, Pohl.

Petr Tomis (Orlová): Dneska jsme měli velmi špatný vstup do zápasu. Byli jsme nepřesní, pomalí a zbytečně jsme si komplikovali hru v obranném a středním pásmu. Asi se projevil včerejší těžký zápas ve Frýdku a rozjížděli jsme se velmi pomalu. I když už od rozcvičky jsme na to kluky upozorňovali, že to nepřijde samo. Soupeř hrál na dvě pětky a dostal se do tempa daleko dřív. Ale také mu velmi brzo došly síly. Ve druhé třetině, jsme už byli důraznější a měli lepší pohyb. Od druhé třetiny jsme byli lepší a Opavu přehrávali. Utkání nebylo v takovém tempu a tak kvalitní z naší strany jako včera ve Frýdku, ale počítají se tři body. Doufám, že příští týden už konečně budeme kompletní, protože pořád máme spoustu hráčů mimo hru. A budeme se moct připravit na těžký zápas s Polskou 16.

Starší žáci

Český Těšín - Orlová 3:3 (2:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky Orlové: 15. Menšík (Pail Va.), 24. Wita (Štebel, Peronkevič), 47. Štebel (Pietraszová).

Orlová: Turoň - Peronkevič, Pail Va., Smieško, Pietraszová, Vild, Pail Vo., Klimša - Klosko, Wita, Štebel, Vaštyl, Menšík, Klupa, Firla, Jeník.

Marek Šinal (Orlová): Hráli jsme jen na jejich bránu, ale nemáme gólového hráče. Učíme se hrát bez Lercha, který hraje za dorost. Ne všichni si sice v zakončení věří, je tam však kvalitní základ. Soupeře jsme přehrávali, nedařilo se nám ale vypořádat s pomalým ledem.

Mladší žáci

Český Těšín - Orlová 7:7 (1:2, 4:2, 2:3)

Branky a nahrávky Orlové: 4. Kunčický, 11. Trnčák (Pokorný), 22. Pokorný, 28. Trnčák (Pokorný), 43. Pečonka (Nalbach), 57. Kunčický (Pokorný), 59. Littner (Pokorný).

Orlová: Oprchalský - Juhasz, Warzeszka, Nalbach, Kopřivová, Janík - Pečonka, Kunčický, Nogová, Littner, Gorný, Zapalač, Slezák, Pokorný, Trnčák.

Marek Šinal (Orlová): Na tomto stadionu se nám dobře nehraje, přesto to je ztráta. Měli jsme totiž asi 50 střel a převážnou část zápasu jsme vedli.