Výsledkový servis mládeže: Dorost poprvé prohrál

Kateřina Sobolová, 09.10.2019 Orlovská mládež má za sebou další zápasy. Zatímco junioři nehráli, mladší i starší žáci se objevili v akci hned dvakrát. Další utkání má za sebou i dorost, který poprvé v sezoně padl.

Dorost

Polsko U16 - Orlová 4:2 (2:2,2:0,0:0)

Branky a nahrávky: 20. Rudnicki (Menc, Mackowski), 20. Stepien (Ziolkowski), 33. Golik (Chodor), 36. Karasinski (Musiol) - 1. Skřipčák, 19. Skřipčák (Šinal).

Orlová: Irgl D. - Drapa, Gřegoř, Hronec, Moldřík, Šinal, Witasek, Šmatelka - Šústek, Blatoň, Malicki, Rusz, Kural, Danečko, Milata, Štiak, Skřipčák, Žák, Pohl. Petr Tomis (Orlová): Opět jsme měli dobrý začátek, kdy jsme byli aktivní, tlačili se do zakončení a vedli jsme 2:0. Ale dnešní utkání rozhodly tři věci. Poslední minuta první třetiny, kdy jsme dostali během pár vteřin dva góly z naší nedůslednosti v předbrankovém prostoru a špatně zahraném buly. Druhá věc byla spousta zahozených šancí. Dnes jsme bohužel vyloženě šance neproměňovali a chyběl nám větší klid v koncovce. A v poslední třetině naše nedisciplinovanost, kdy jsme hráli několikrát úplně zbytečné oslabení. I když jsme díky výborně chytajícímu brankáři nedostali gól a ubránili je, tak nám tresty vzaly hodně sil a hlavně čas, který jsme potřebovali k otočení výsledku. Poprvé v sezoně jsme prohráli, takže z toho nebudeme dělat tragédii, ale o to větší budeme mít motivaci zvládnout dvojzápas, který nás čeká příští víkend.

Starší žáci

Orlová - Frýdek Místek 7:5 (2:1,3:1,2:3)

Branky a nahrávky Orlové: 4. Lerch (Firla), 19. Lerch (Firla), 26. Lerch, 36. Frýda (Firla), 36. Bednář (Lerch), 51. Peronkevič, 60. Klosko (Wita).

Orlová: Gomola - Peronkevič, Pail Va., Smieško, Vild, Pail Vo., Klimša - Klosko, Wita, Frýda, Vaštyl, Bednář, Kúrka, Menšík, Lerch, Klupa, Firla, Jeník.

Marek Šinal (Orlová): Velmi pěkný zápas. Kluci bojovali, pomohl nám i Lerch, který dal hattrick. Soupeř však nebyl vůbec špatný, byl to velmi dynamický zápas.

Poruba - Orlová 9:5 (3:0,4:5,2:0)

Branky a nahrávky: 24. Lerch (Firla), 32. Lerch (Vaštyl), 35. Pail Vo. (Lerch), 35. Lerch.

Orlová: Antoníček (Gomola) - Peronkevič, Pail Va., Smieško, Vild, Pail Vo., Klimša - Klosko, Wita, Frýda, Vaštyl, Bednář, Kůrka, Menšík, Lerch, Klupa, Firla, Jeník.

Marek Šinal (Orlová): Na začátku nás překvapili. Kluci asi mysleli, že když porazili silný Frýdek, tak to půjde samo. Propásli jsme začátek a pak už se to těžko otáčelo. Zredukovali jsme to, začali jsme do nich bušit a vytvořili si šance na tři zápasy, ale bohužel už jsme to neotočil. Klíčový moment nastal asi za stavu 7:5 pro domácí, měli jsme šanci do prázdné brány, ale nedali jsme ji a z protiútoku jsme dostali gól. Poruba hrála na hranici obětavosti, kluci lehali do střel. Bylo to velmi pěkné utkání.

Mladší žáci

Orlová - Frýdek Místek 10:3 (3:0,3:2,4:1)

Branky a nahrávky Orlové: 6. Kunčický, 8. Štebel (Janík), 15. Littner (Štebel), 21. Nalbach, 35. Littner (Juhasz), 39. Pietraszová, 41. Kunčický (Štebel), 45. Kunčický (Štebel), 48. Littner (Štebel), 52. Štebel (Kunčický).

Orlová: Turoň - Juhasz, Warzeszka, Nalbach, Kúrka, Pietraszová, Kopřivová, Janík - Kunčický, Nogová, Littner, Gorný, Zapalač, Štebel, Trnčák.

Marek Šinal (Orlová): Velmi dobrý soupeř, byli asi lepší než my. Měli více střel, nám ale skvěle zachytal Turoň, který nás podržel. I když je výsledek jednoznačný, tak nás přehrávali.

Poruba - Orlová 4:11 (2:1,1:6,1:4)

Branky a nahrávky Orlové: 6. Štebel, 21. Štebel (Kopřivová), 23. Štebel (Kunčický), 30. Littner (Kunčický), 31. Nalbach (Pietraszová), 32. Kunčický, 40. Nogová (Janík), 42. Nalbach, 44. Kunčický (Štebel), 55. Kunčický (Štebel, Littner), 59. Kunčický (Littner).

Orlová: Turoň - Juhasz, Warzeszka, Nalbach, Kúrka, Pietraszová, Kopřivová, Janík - Kunčický, Nogová, Littner, Gorný, Zapalač, Štebel, Trnčák.

Marek Šinal (Orlová): Na začátku na nás vlétli. První třetina byla taková všelijaká, pak jsme to ale jednoznačně převzali a už nebylo co řešit. Pro nás jsou takové zápasy zbytečné, potřebovali bychom hrát vyšší kategorii, což ale nejde. Kvalita byla na naší straně, máme o rok starší mančaft a to se projevilo.