Výsledkový servis mládeže: Dorost opět vyhrál, žáci porazili Havířov

Kateřina Sobolová, 16.10.2019 Orlovská mládež má za sebou další rušné dny. Junioři na vlastní kůži okusili sílu polského výběru do 18 let, dorostenci, mladší i starší žáci zase odehráli po dvou zápasech. Jak se jim vedlo?

Junioři

Polsko U18 - Orlová 3:0

Branky a nahrávky: 4. Krzyzek (Chabior, Plachetka), 23. Golik (Langner), 38. Mackowski (Suski).

Orlová: Vítek - Kubalák, Drapa, Valový, Witasek, Čipera - Gula, Luzar, Kaleta, Švec, Špacír, Přeček, Jančar, Zielinski.

Daniel Marosz (Orlová): Polská osmnáctka je herně jinde. Dávají každému hodně branek. Kluci ale bojovali a excelentně nám zachytal gólman. Byl to bojovný výkon, odehráli jsme to na krev.

Dorost

Orlová - Karviná 5:3

Branky a nahrávky: 6. Lerch (Brabec, Kršík), 15. Haladěj (Šinal), 29. Haladěj, 30. Lerch (Brabec, Rusz), 37. Skřipčák (Daneečko) - 30. Mikula (Vaněčková), 39. Mendlík (Mandrysz, Kriščák), 50. Mendlík.

Orlová: Vítek - Gřegoř, Hronec, Pavič, Šinal, Kršík, Haladěj, Šmatelka - Lerch, Brabec, Šústek, Malicki, Rusz, Kural, Danečko, Luzar, Skřipčák, Žák, Pohl.

Petr Tomis (Orlová): Dvě třetiny jsme soupeře přehrávali. Měli přes 40 střel, ale ve třetí třetině úplně zbytečně přestali hrát a nechali Karviné hodně prostoru v našem obranném pásmu. Na tom musíme zapracovat, protože takové chyby nás mohou v dalších utkáních mrzet.

Nový Jičín - Orlová 3:7

Branky a nahrávky: 8. Berka (Juříček), 27. Jakubů (Chmel, Frais), 36. Berka (Jakubů, Holáň) - 5. Lerch (Haladěj), 17. Žák (Danečko), 23. Žák (Rusz), 54. Šinal, 56. Lerch (Šmatelka, Kural), 58. Žák, 59. Brabec (Rusz).

Orlová: Irgl D. - Gřegoř, Hronec, Šinal, Haladěj, Šmatelka - Lerch, Brabec, Rusz, Kural, Danečko, Skřipčák, Žák, Pohl.

Petr Tomis (Orlová): Dneska jsme se přizpůsobili hře soupeře. Navíc jsme byli hodně nepřesní, pomalí a zbytečně si komplikovali založení útoku. V obranném pásmu jsme byli nedůslední a neměli pokryté hráče soupeře. Až ve třetí třetině se nám povedlo hru trochu zpřesnit a hlavně zrychlit. A to také rozhodlo a povedlo se nám výsledek otočit v náš prospěch. Tento víkend jsme nepředvedli výkony podle našich představ, ale splnili jsme další cíl a vyhráli obě utkání.

Starší žáci

Orlová - Kopřivnice 6:3

Branky a nahrávky Orlové: 3. Bednář (Kůrka), 14. Peronkevič (Kůrka), 21. Vaštyl (Firla), 23. Kůrka (Bednář), 33. Pietraszová, 58. Firla.

Orlová: Turoň - Peronkevič, Pail Va., Smieško, Pietraszová, Pail Vo., Klimša - Klosko, Vaštyl, Bednář, Kůrka, Menšík, Klupa, Firla.

Marek Šinal (Orlová): Do zápasu jsme vstoupili špatně, měli jsme je přehrát lépe. Kluci nezačali dobře, pak se to ale obrátilo, vzchopili jsme se, začali šlapat a výsledek tomu odpovídá.

Havířov - Orlová 3:3

Branky a nahrávky Orlové: 18. Vaštyl (Menšík, Štebel), 55. Lerch (Wita), 60. Lerch (Firla, Štebel).

Orlová: Antoníček - Peronkevič, Pail Va., Smieško, Pietraszová, Vild, Pail Vo. - Klosko, Wita, Štebel, Vaštyl, Bednář, Kůrka, Menšík, Lerch, Klupa, Firla.

Marek Šinal (Orlová): Neskutečně nás podržel gólman. Soupeř byl ve všem lepší, rychlejší a pohyblivější. Nestačili jsme na ně, ale v závěru jsme naštěstí srovnali.

Mladší žáci

Orlová - Kopřivnice 6:3

Branky a nahrávky Orlové: 1. Littner (Štebel, Kunčický), 19. Janík, 25. Štebel (Kunčický), 32. Kunčický (Štebel), 47. Štebel (Kopřivová, Kunčický), 51 Štebel (Littner, Kunčický).

Orlová: Pončík - Juhasz, Warzeszka, Nalbach, Kůrka, Kopřivová, Janík - Kunčický, Nogová, Littner, Gorný, Zapalač, Štebel, Pokorný, Trnčák.

Marek Šinal (Orlová): Zápas měl pomalejší tempo. Jako bychom si mysleli, že když vyhráváme, tak se každý porazí sám. Ale Kopřivnice moc nehrozila, šli jsme si za vítězstvím.

Havířov - Orlová 3:6

Branky a nahrávky Orlové: 7. Pokorný (Kunčický), 47. Kunčický (Nalbach), 51. Janík (Juhasz), 51. Pokorný (Kůrka), 53. Janík (Pokorný), 58. Kunčický (Trnčák).

Orlová: Turoň - Juhasz, Warzeszka, Nalbach, Kůrka, Kopřivová, Janík - Kunčický, Nogová, Littner, Gorný, Zapalač, Pokorný, Trnčák.

Marek Šinal (Orlová): O první přestávce jsme poprvé museli hodně zvýšit hlas. Najednou se to ale změnilo a otočili jsme. Projevila se naše kvalita. A taky parádně zahrál Janík, který to pak rozhodl.