Výsledkový servis mládeže: Dorost bude hrát o postup do extraligy

Kateřina Sobolová, 23.10.2019 Orlovští dorostenci sice v minulých dnech dvakrát prohráli, přesto ovládli svou skupinu a postoupili do nadstavbové části o postup do extraligy. A jak si vedly naše další mládežnické týmy?

Junioři

Orlová - Opava 4:8

Branky a nahrávky: 2. Švec (Zielinski), 10. Jančar, 41. Kaleta, 52. Luzar - 1. Horný (Kadula, Pachula), 3. Pachula (Kret, Buršík), 7. Buršík (Kret), 17. Horný (Římský), 24. Horný (Kadula), 46. Horný (Kadula), 51. Kadula, 54. Kocián (Kadula).

Orlová: Vítek - Kubalák, Hronec, Valový, Machaczek, Čipera - Gula, Luzar, Kaleta, Rusz, Švec, Špacír, Přeček, Jančar, Zielinski.

Daniel Marosz (Orlová): Měli silný mančaft, přehráli nás. Bylo to těžké, je vážně vidět, že mají kvalitu.

Karviná - Orlová 3:0

Branky a nahrávky: 29. Horos (Hladil), 45. Hladil (Pajonk), 51. Kriščák (Chmiel).

Orlová: Vítek - Moldřík, Valový, Čipera, Kubalák, Šmatelka - Gula, Blatoň, Kaleta, Kural, Švec, Špacír, Přeček, Jančar, Zielinski.

Daniel Marosz (Orlová): Výsledek je pro mě obrovské zklamání. Doma jsme je porazili, a když jsme tam jeli, tak jsem věřil, že vyhrajeme zase. Klíčoví hráči byli unavení, hráli i za muže. Ale prohra i tak mrzí hodně, měli jsme šance, dali jsme tyčky, ale nedali jsme gól.

Dorost

Opava - Orlová 5:2

Branky a nahrávky: 5. Petruška, 22. Zelenka, 23. Prokeš (Brančík, Zelenka), 28. Zelenka (Prokeš), 55. Chudoba - 43. Lerch, 56. Bazgier (Šústek).

Orlová: Irgl D. - Gřegoř, Drapa, Moldřík, Šinal, Witasek, Haladěj, Šmatelka - Lerch, Brabec, Šústek, Blatoň, Kural, Danečko, Bazgier, Žák, Pohl.

Petr Tomis (Orlová): První třetinu jsme hráli špatně. Byli jsme nepřesni, soupeři jsme dávali hodně prostoru a nechali ho hrát. Naštěstí jsme dostali jenom jeden gól. Ve druhé třetině jsme předváděli aktivnější, rychlejší a přesnější hokej, ale bohužel z prvních pár střel soupeře jsme zbytečně inkasovali a prakticky bylo po zápase. I když jsme v této části hry byli opticky lepší, nedávali jsme góly a tři dostaly. Na konci utkání jsme si vyzkoušeli ještě powerplay šesti proti čtyřem. Ale nezahráli jsme ji s dostatečným klidem. Snad nám tyto zkušenosti pomohou do dalších utkání nadstavby.

Orlová – Frýdek-Místek 1:7

Branky a nahrávky: 38. Brabec - 20. Hykl (Siekierka), 25. Hylský, 27. Bezuk, 39. Stuchlík, 44. Berski (Motyka), 56. Říhošek (Fluksa), 57. Hykl.

Orlová: Frýda - Gřegoř, Hronec, Drapa, Šinal, Witasek, Haladěj - Lerch, Brabec, Šústek, Rusz, Firla, Bednář, Luzar, Bazgier, Žák, Pohl.

Petr Tomis (Orlová): V utkání jsme dali příležitost všem hráčům, které jsme měli k dispozici. Nastoupili také dva hráči starších žáků, když nebudeme počítat Jirku Lercha, který s dorostem hraje pravidelně. A dalších pět kluků hrálo v Karviné za juniorku. V první třetině jsme s Frýdkem drželi krok, ale poté nás srážely úplně zbytečné individuální chyby, které soupeř využil a podle toho také vypadal výsledek. Utkání nám ukázalo, s jakými hráči počítat do základní sestavy pro nadstavbovou část. I když nám herně poslední utkání nevyšly, splnili jsme cíl, skupinu vyhráli a postoupili do nadstavbové části o postup do extraligy. Teď nás čeká volný víkend, takže v týdnu dobře potřebujeme a připravíme se na nové soupeře.

Starší žáci

Orlová - Metropolia Silesia 8:1

Branky a nahrávky Orlové: 7. Lerch (Klimša), 19. Klosko (Klupa), 22. Vaštyl (Klupa), 25. Lerch (Firla), 42. Menšík (Klimša), 45. Bednář (Lerch), 50. Peronkevič, 52. Menšík (Vild).

Orlová: Gomola - Peronkevič, Pail Va., Smieško, Pietraszová, Vild, Pail Vo., Klimša - Klosko, Wita, Vaštyl, Bendář, Kůrka, Menšík, Lerch, Klupa, Firla, Jeník.

Mladší žáci

Orlová - Metropolia Silesia 4:4

Branky a nahrávky Orlové: 13. Kunčický (Štebel), 20. Kunčický, 20. Pokorný (Littner, Kusník), 60. Janík (Littner).

Orlová: Turoň - Juhasz, Warzeszka, Nalbach, Kůrka, Kopřivová, Janík - Kunčický, Nogová, Littner, Gorný, Zapalač, Kusník, Štebel, Pokorný, Trnčák.