Výsledkový servis mládeže: Junioři vyhráli, žáci porazili Vítkovice

Kateřina Sobolová, 07.11.2019 Po kratší pauze se do akce vrátili naši junioři i dorostenci. Perný program měli také orlovští žáci, kteří sehráli zápasy proti Havířovu a Vítkovicím. Jak si vedli?

Junioři

Hodonín – Orlová 2:6

Branky a nahrávky: 8. Šenk (Matuškovič), 39. Matuškovič (Weber) - 2. Špacír (Macurák), 7. Jančar (Kaleta), 12. Jančar (Rambousek, Drapa), 28. Rambousek (Špacír, Zielinski), 51. Zielinski (Rambousek), 55. Přeček (Kaleta, Jančar).

Orlová: Vítek - Drapa, Valový, Machaczek, Macurák, Kubalák - Gula, Kaleta, Rambousek, Švec, Bazgier, Špacír, Přeček, Jančar, Zielinski.

Daniel Marosz (Orlová): Viděli jsme, že mají několik ročníků 2000 a velké chlapy, takže jsme z toho měli obavy. Ale dokázali jsme je přebruslit a dávali jsme z toho góly. Teď nás sice čeká volný víkend, kluci ale nezahálí a čeká je výšlap na Lysou horu.

Dorost

Uherské Hradiště – Orlová 6:3

Branky a nahrávky: 6. Volas (Kaláč, Novák), 23. Bezděk (Valouch), 27. Stašek (Volas, Kaláč), 48. Macháň (Hlůšek), 55. Kaláč (Stašek), 58. Horský (Čechmánek) - 9. Irgl P., 19. Milata (Štiak), 23. Milata.

Orlová: Irgl D. - Kršík, Pavič, Gřegoř, Hronec, Šinal, Haladěj, Šmatelka - Blatoň, Rusz, Kural, Irgl P., Danečko, Milata, Luzar, Štiak, Žák, Pohl.

Petr Tomis (Orlová): Po čtrnáctidenní pauze, kterou jsme si zpestřili simulovaným utkáním proti juniorům a týmovou akci v Bohumíně, kde jsme si v hale zahráli turnaj ve fotbale a odpočinuli si v místním aquaparku a saunách, jsme byli natěšeni na první utkání nadstavbové skupiny. Dneska nás čekal dobrý soupeř, který vyhrál svoji skupinu. Velmi brzy jsme po naší chybě ve středním pásmu prohrávali, ale hned v první přesilové hře jsme srovnali. A poté měli trochu víc ze hry a vytvořili si ještě další tři nebo čtyři vyloženě šance, ale bohužel jsme je neproměnili a nepovedlo se nám odskočit na víc než 3:1. Poté nás hodně srazil rychle obdržený gól na 3:2, prakticky hned po buly, čímž jsme soupeře sami pustili do hry. Dnešní utkání rozhodlo naše neproměňování šancí, kterých jsme měli dost na to, abychom vyhráli. V tom soupeř předvedl větší kvalitu. Klukům musím poděkovat za přístup k utkání a bojovnost po celých 60 minut, i když jsme nezískali žádný bod.

Orlová – Kroměříž 3:1

Branky a nahrávky: 1. Šinal (Kural), 48. Irgl P., 55. Irgl P. (Milata, Štiak) - 45. Opravil Da. (Holinka).

Orlová: Irgl D. - Kršík, Pavič, Gřegoř, Hronec, Šinal, Haladěj, Šmatelka - Blatoň, Rusz, Kural, Irgl P., Štiak, Danečko, Milata, Luzar, Bazgier, Žák,Pohl.

Petr Tomis (Orlová): Do utkání jsme vstoupili hodně aktivně. A velmi důležitý byl první gól v úvodních minutách hry, protože tento stav vydržel až do třetí třetiny. V té jsme dostali gól po naší špatné rozehrávce, kdy nás soupeř prakticky nenapadal. Dneska jsme pustili do hry i čtvrtý útok, což nám hodně pomohlo. Kroměříž přijela v menším počtu hráčů, což se asi projevilo v posledních minutách, kdy jsme měli lepší pohyb, a utkání tak strhli na svou stranu. Opět výborně zachytal Denis Irgl, který nás několikrát podržel.

Starší žáci

Orlová – Havířov 4:4

Branky a nahrávky Orlové: 18. Vaštyl (Menšík), 36. Peronkevič (Pail Vo.), 40. Lerch, 54. Menšík (Vaštyl).

Orlová: Gomola - Peronkevič, Pail Va., Smieško, Pietraszová, Vild, Pail Vo., Klimša - Klosko, Wita, Frýda, Vaštyl, Bednář, Kůrka, Menšík, Lerch, Štebel, Klupa, Firla, Jeník.

Marek Šinal (Orlová): Začali jsme skvěle, do 15. minuty třetí třetiny to od nás bylo fantastické utkání, byl jsem na hráče pyšný. Ale pak to bylo takové vlažné a už jsme se do toho nedostali zpátky. Devět vteřin před koncem jsme udělali hloupou chybu a bylo to 4:4. Dlouho jsme hráli úžasný zápas, pak si kluci ale mysleli, že je rozhodnuto a byla z toho remíza.

Vítkovice – Orlová 6:0

Orlová: Antoníček - Peronkevič, Pail Va., Smieško, Vild, Pail Vo., Klimša - Klosko, Wita, Frýda, Vaštyl, Bednář, Menšík, Lerch, Klupa, Firla, Jeník.

Marek Šinal (Orlová): Nestíhali jsme, Vítkovice nás přehrály ve všech činnostech. Byli rychlejší, na kotouči silnější, všude byli o krok dříve. Nedostávali jsme se ani do zakončení. V našich klucích je mnohem více, než ukázali.

Mladší žáci

Orlová – Havířov 4:3

Branky a nahrávky Orlové: 4. Kunčický (Littner), 34. Littner (Nalbach), 42. Nalbach (Janík), 57. Nogová (Juhasz).

Orlová: Turoň - Juhasz, Warzeszka, Kůrka, Kopřivová, Janík - Nalbach, Kunčický, Nogová, Littner, Gorný, Zapalač, Kusník, Pokorný, Trnčák.

Marek Šinal (Orlová): Kluci to uhráli perfektně!

Vítkovice – Orlová 6:7

Branky a nahrávky Orlové: 1. Štebel (Littner, Kunčický), 3. Kunčický (Štebel), 10. Littner (Štebel, Kunčický), 41. Kunčický (Štebel), 55. Littner (Kunčický), 57. Štebel (Kunčický, Turoň). Orlová: Turoň - Juhasz, Warzeszka, Kůrka, Pietraszová, Kopřivová - Nalpach, Kunčický, Nogová, Littner, Gorný, Zapalač, Kusník, Štebel, Pokorný, Trnčák.

Marek Šinal (Orlová): Moc se nedařilo, ale výhru jsme ubojovali silou vůle. Herně to moc nešlo, kluci ukázali charakter a šli za výhrou.