Chtěli bychom hrát více nahoře, řekl po druhé porážce v řadě Kamil Klíma

Petr Sobol, 25.11.2019 Hokejisté Orlové prohráli dva domácí zápasy v řadě – nejprve s Novým Jičínem B a poté i s Karvinou. Do sobotního derby přitom vstoupili lépe a už brzy je poslal do vedení Kamil Klíma. Jenže branka devatenáctiletého útočníka nakonec k žádným bodům nevedla.

Po docela úspěšné sérii jste prohráli dva domácí zápasy. Jak moc velká je to komplikace?

Určitě není nic příjemného dvakrát za sebou prohrát doma v Orlové. Ztráta šesti bodu na domácí půdě zamrzí jak nás hráče, tak realizační tým a samozřejmě i fanoušky.

Do zápasu s Karvinou jste vstoupili velmi dobře. Jak padl váš gól?

Po vhazování v útočném pásmu jsem si najel před bránu, Zámek (Patrik Zamecznik) to poslal od modré čáry střílenou přihrávku a já jsem si kopl puk od brusle na hůl a dal gól.

Zápas byl dlouho otevřený, co nakonec rozhodlo ve prospěch Karviné?

Asi měli lepší koncovku.

S Karvinou jste letos prohráli už podruhé. Je na tom aktuálně lépe?

Měli celkově lepší pohyb, zakončení a celkovou chuť hrát. Nám po tom góle na 1:2 jakoby vymizela, nevím, čím to bylo.

V tabulce jste aktuálně sedmí. Nechtěli jste hrát výš?

Určitě bychom chtěli hrát celkově víc nahoře. Mluvili jsme o tom, že pro Orlovou se to nesluší. Fanoušci, ať to je, jak je, tady jsou zvyklí, že se vyhrávalo. Ať už dříve kdysi ve druhé lize, nebo potom v krajském přeboru, takže určitě s tím chceme něco dělat, a já doufám, že se to podaří. Snad zase začne chodit více lidí, začneme si toho více vážit a celkově se tím hokejem bavit.

Teď navíc jedete do Studénky, která bude favoritem. Jak se ji pokusíte zaskočit?

Uvidíme, zaslechl jsem, že na první domácí zapas jim tam přišlo něco okolo tisícovky diváků, takže snad se z toho s prominutím nepo**rem. Myslím, že zaskočit je můžeme jedině tak, že je před domácími fanoušky porazíme