Naši skupinu chceme vyhrát, říká junior Břetislav Jančar, který už letos nakoukl i mezi muže

Kateřina Sobolová, 19.12.2019 Orlovským juniorům se letos daří. Do elitní skupiny sice nepostoupili, v té současné jsou ale v čele tabulky. Ke klíčovým hráčům týmu patří i osmnáctiletý útočník Břetislav Jančar, jenž letos už v několika zápasech nakoukl i mezi muže.

Junioři sice nepostoupili do elitní skupiny, v té současné se vám ale daří. Jste spokojeni?

Dalo by se říct, že jsme spokojení. Ve své skupině jsme momentálně první a věříme, že to tak i zůstane.

Věříte, že se vám to povede?

Do konce sezony je ještě je daleko a čeká nás dost zápasů, ale jestli budeme hrát jako doteď a vyvarujeme se chyb, které ještě děláme, tak si troufám říct, že skupinu vyhrajeme.

Cítíte, že od začátku sezony se vaše výkony zvedají?

Každým tréninkem či zápasem se v různých věcech lepšíme v různých věcech. Když je ještě všechny přeneseme do zápasů, tak se od toho budou odvíjet také výsledky.

Řada z vás hraje i za muže. Pomáhá vám to hodně?

Určitě nám to pomáhá. Můžeme si vyzkoušet, jaký se tam hraje hokej a jaký je rozdíl oproti juniorům. Každý z nás získal nějaké zkušenosti, ať už ze hry, či díky pomoci od starších spoluhráčů, a posunulo nás to dál.

I vy už jste letos za muže několik zápasů odehrál. Co to pro vás znamená? Jak se mezi muži cítíte?

Ze začátku to bylo zvláštní, protože několik lidí z mužů mě trénovalo a pořád to pro mě byli spíš trenéři, ale časem už jsem si na to zvykl. Mají tam dobrý kolektiv a jako mladý se tam cítím dobře. Znamená to pro mě asi dost, začínal jsem tady s hokejem a těší mě, že si můžu vyzkoušet hru i za muže. Každý, když tu začínal, tak by si chtěl zahrát i v áčku. I já jsem na ně kdysi sám koukal z tribuny.

Letošní rok spěje ke konci. Jaké máte ambice do toho dalšího?

Ambice jsou celkem jasné. Pořád se musíme zlepšovat a všichni chceme vyhrát skupinu. Takže cílem pro další rok je udržet si první místo v tabulce.