Orlovští dorostenci v přípravě porazili kanadský tým, trenéři se učili od nejlepších

Petr Sobol, 01.01.2020 Celý kraj žije světovým šampionátem juniorů, který se hraje na půdě Ostravy a Třince. Do České republiky přijela spousta kanadských fanoušků a také kanadský tým, proti kterému se postavili orlovští dorostenci. Ve vyrovnané bitvě vyhráli 5:4 po nájezdech.

Orlovští dorostenci přivítali kanadského soupeře poslední kalendářní den roku 2019. Mladé Kanaďany podporovala i řada fanoušků, a tak měl zápas parádní atmosféru. Šťastnější nakonec byli domácí, kteří po gólech Mayera, Lercha, Blatoně, Pohla a rozhodující trefě Bazgiera vyhráli 5:4 po nájezdech.

„První třetinu jsme nehráli úplně podle představ, protože jsme byli nepřesní a chvilku nám trvalo, než jsme se srovnali s důrazně hrajícím soupeřem. Ale od druhé třetiny už se náš výkon zlepšil a vyšly nám i přesilové hry. Za náš výkon musím kluky pochválit,“ uvedl po zápase kouč orlovského dorostu Petr Tomis, který byl velmi rád, že se celá akce povedla dotáhnout do zdárného konce. „Pro kluky to musel být krásný zážitek a hlavně výborné porovnání s jiným stylem hokeje. Jsem rád, že se nám po půl roce příprav povedlo utkání zorganizovat,“ dodal.

S juniorským šampionátem však byly spojeny i další aktivity orlovské mládeže. V pátek 27. prosince orlovští mladší a starší žáci společně s dorostenci navštívili v Ostravě zápas mezi USA a Německem a o den později starší žáci a dorostenci sledovali v Třinci utkání mezi Švédskem a Švýcarskem. V neděli 29.12. se pak trenéři HC Orlová zúčastnili semináře, na kterém přednášeli například Miloš Říha nebo Filip Pěšán.