Nejsme v herní pohodě, přiznává Vít Grepl

Petr Sobol, 07.01.2020 Orli před sezonou hodně omladili a pozměnili kádr, ovšem že budou hrát na hraně play-off, to se nečekalo. Orlová v neděli už počtvrté v řadě prohrála a prochází si výsledkovou krizí. Co k tomuto složitému období řekl jeden z nejzkušenějších hráčů sestavy Vít Grepl?

Proti Novému Jičínu jste nezačali dobře, zase vám nevyšel začátek. Čím to?

Začátky zápasu jsou jedním z našich problémů od začátku sezony. Často totiž dostáváme první gól v zápase a pak se musíme snažit dotahovat.

Co nakonec rozhodlo?

Podle mě rozhodl gól na 4:3, který dal soupeř čtyři minuty před koncem zápasu v době, kdy jsme měli tlak, několik dobrých příležitostí a snažili se zápas zvrátit na naší stranu.

Už čtyřikrát v řadě jste prohráli. Procházíte si krizí?

Třikrát jsme prohráli o jeden gól a i teď jsme nebyli daleko k tomu, abychom získali body, ale troufám si říct, že nejsme v herní pohodě.

Posunuli jste se za dobu, co je nový trenér Petr Tomis u kormidla, dál, nebo vás stále čeká hodně práce?

Petr se snaží do tréninku vnést mnoho cvičení na různé herní situace, ale je potřeba si je osvojit a hlavně to dodržovat v zápase. Největším problémem je hra v obranném pásmu, tam máme zmatek a často nás soupeř jednou přihrávkou přehraje a vytváří si spoustu šancí, které mnohdy promění. Pokud si každý nebudeme plnit své povinnosti v obranném a středním pásmu, těžko budeme vyhrávat. Nemůžeme každý zápas dostávat pět a více gólů, i proto situace v obranném pásmu, jak už vyjetí ze třetiny, nebo bránění, Petr často zařazuje do tréninku.

Fanoušci před sezonou asi čekali, že v tabulce budete výš. Překvapilo vás, na jakém místě v tabulce nyní jste?

Je pravda, že jsem to nečekal. Soutěž se celkově hodně vyrovnala, ale že budeme na hraně play-off, to jsem si nemyslel.

Věříte, že se před klíčovou fází sezony ještě zvednete?

Už moc času není, musíme vyhrát už teď s Krnovem a potom pokračovat dále.

Vy jste jedním z nejzkušenějších hráčů týmu, ve kterém dostává prostor hodně juniorů. Jdou podle vás nahoru?

Byl jsem překvapený, jak dobře do zápasů mladí kluci vstoupili. Samozřejmě je vidět, že je to pro ně nové a musí se trochu vyhrát, ale do všech zápasů jdou s bojovností, což se projevilo i tím, že už vstřelili několik gólů.