Výsledkový servis mládeže: Mladší žáci přišli o vítěznou sérii

Kateřina Sobolová, 13.02.2020 Naši mládežníci měli v minulých dnech napilno. Dorostenci si vyšlápli na Kroměříž, zato orlovští žáci prohráli v Opavě. A ti mladší, ale i starší, dokonce hodně vysoko. Junioři pak sehráli dva zápasy v Břeclavi. A oba dospěly až do nájezdů.

Junioři

Břeclav – Orlová 4:5 sn.

Branky a nahrávky: 44. Zajíček (Schweitzer), 48. Kunc (Kruták), 58. Čaněk (Novosedlík, Schweitzer), 59. Havelka - 16. Rambousek sn., 31. Špacír (Zielnski), 33. Macurák (Švec, Kaleta), 48. Zielinski (Witasek, Špacír), rozhodující sn. Švec.

Orlová: Vítek - Gřegoř, Hronec, Valový, Witasek, Macurák - Gula, Blatoň, Kaleta, Rambousek, Švec, Špacír, Zielinski, Pohl.

Břeclav – Orlová 5:4 sn.

Branky a nahrávky: 24. Zajíček, 31. Jurica, 35. Matějíček (Jurica, Abazaj), 58. Zajíček (Novosedlík), rozhodující sn. Abazaj - 34. Rambousek (Švec), 43. Špacír (Valový, Pohl), 49. Rambousek (Blatoň, Valový), 51. Macurák (Gřegoř).

Orlová: Vítek - Gřegoř, Hronec, Valový, Witasek, Macurák - Gula, Blatoň, Kaleta, Rambousek, Švec, Špacír, Zielinski, Pohl

René Urbánek (Orlová): Odehráli jsme dva velice vyrovnané zápasy, každý den s jiným průběhem. Náš cíl byl přivést z tohoto dvojutkání minimálně tři body, což jsme sice splnili, ale vzhledem k tomu, jak se duely vyvíjely, mě mrzí, že nemáme bodu víc. V pátek jsme o tři body přišli v závěru, kdy jsme nebyli schopni udržet vedení 4:2 a během dvou minut si nechali dát dva góly. V sobotu zase kluci ukázali bojovnost a z nepříznivého stavu 1:3 během osmi minut dokázali otočit skóre na naši stranu. Bohužel, stejně jako v pátek, jsme necelé tři minuty před koncem o plný bodový zisk přišli.

Dorost

Orlová – Kroměříž 4:2

Branky a nahrávky: 8. Bazgier, 23. Štiak (Irgl P.), 25. Milata (Irgl P.), 41. Irgl P. (Štiak) - 19. Jakeš (Tomek), 37. Jiříček (Matúšů).

Orlová: Irgl D. - Pavič, Gřegoř, Hronec, Moldřík, Šinal, Witasek - Lerch, Šústek, Blatoň, Mayer, Irgl P., Danečko, Luzar, Štiak, Milata, Bazgier, Žák, Pohl.

Petr Tomis (Orlová): Výborný vstup do utkání, kdy jsme deset minut soupeře nepustili vůbec k ničemu. Hráči ale jakoby se tímto uspokojili, přestali hrát svou hru a tím vrátili soupeře do zápasu. Místo, abychom po první třetině vedli 4:0, tak byl stav 1:1. Někteří hráči nás svým přístupem a výkonem zklamali. Naopak výborný výkon předvedl gólman Denis Irgl a útok Milata, Štiak, Patrik Irgl, kteří se postarali o tři ze čtyř gólů.

Starší žáci

Opava – Orlová 9:1

Branka Orlové: 31. Kopřivová.

Orlová: Gomola - Vaštyl, Klimša, Kopřivová - Pěronkevič, Klosko, Smieško, Wita, Frýda, Bednář, Janík, Vildr, Lerch, Klupa, Firla, Jeník.

Marek Šinal (Orlová): V první třetině byl soupeř jasně lepší, za tu druhou nás ale musím pochválit. Stála za to a měli jsme tam dobré momenty. Domácí ale byli lepší, neměli jsme na ně, klukům to nelepí.

Mladší žáci

Opava – Orlová 16:4

Branky a nahrávky Orlové: 16. Nalbach, 40. Gorný (Dlouhopolský, Trnčák), 50. Štebel (Littner, Pietraszová), 53. Štebel (Trnčák).

Orlová: Turoň - Juhasz, Warzeszka, Kůrka, Pietraszová, Littner, Zapalač - Dlouhopolský, Nalbach, Pečonka, Nogová, Gorný, Kusník, Štebel, Kunčický, Trnčák.

Marek Šinal (Orlová): Soupeř byl vynikající, byli skvěle připravení a přejeli nás. Naši kluci měli vítěznou šňůru v hlavách, výsledek je sice extrémní, ale zasloužený.