René Urbánek: Věřím, že se v play-off ještě vrátíme domů

Petr Sobol, 27.02.2020 Orli měli nůž na krku. Kdyby ve středu doma se Studénkou prohráli, tak by měli po sezoně. Ale Orlová předvedla velmi dobrý výkon, svého soupeře znovu přehrála a dočkala se zasloužené výhry. Lví podíl na ní měl i brankář René Urbánek, který chytil trestné střílení i řadu dalších šancí soupeře.

Jak moc to byl složitý zápas?

Bylo to dost náročné. Věděli jsme, že už není kam uhnout. Jsem strašně rád, že se nám povedlo vrátit sérii do Studénky. O postup se ještě porveme.

Studénku jste znovu přehrávali. To už není náhoda, že?

Je fakt, že jsme se poslední dva týdny, kdy jsme věděli, že na Studénku půjdeme, na soupeře připravovali. Měli jsme ty zápasy nahrané, takže jsme si to rozebírali. Kluci to zvládají perfektně a dodržují to, co trénovali. Klobouk dolů.

Vy jste chytil nájezd i řadu dalších šancí. Kdy jste se zapotil nejvíc?

Ani jsem to nevnímal. Tolik jsem byl vtažený do té hry. Až teď, když si to projedu zpětně, tak se nad tím asi více zamyslím.

Ve dvou zápasech jste dostal jen tři góly. Cítíte se dobře?

Už u nich jsme hráli dobře. Kluci mi hodně pomáhají a je i jejich zásluhou, že ty výsledky jsou takové, jaké jsou.

Dostali jste Studénku pod velký tlak?

My nemáme co ztratit. Jdeme z osmého místa, většinu zápasů v sezoně jsme prohráli, zato oni jich ztratili jen minimum. Jsou v roli, kdy musí, a my můžeme jen překvapit. Je na ně vyvinutý větší tlak a myslím, že tak bude vypadat i sobotní zápas u nich. V prvním zápase jsme sice rychle inkasovali, ale pak jsme srovnali krok a oni znervózněli. A podobné to bylo i dneska.

Věříte si teď, že projdete do semifinále?

Já si myslím, že se v play-off domů ještě vrátíme.