Orlová šije roušky. Pomáhá i Michal Novák

Petr Sobol, 31.03.2020 Celý svět zužuje koronavirus, který „úřaduje“ také u nás. V České republice se však lidé spojují a ve velkém šijí roušky. Orlová není výjimkou. A svou důležitou ruku k dílu přiložil taky orlovský hokejista Michal Novák.

Michal Novák společně s dalšími dobrovolníky šije roušky v restauraci Orel. „Začal jsem s tím, když mi volal dlouholetý kamarád Martin Mazur, jestli jim nechci pomoct. Dal dohromady pár lidí, sehnal prostor a začali jsme šít,“ říká Novák.

Skupinka si na začátku myslela, že se sejde jen na pár dnů a ušije několik kusů roušek. „Teď už ale šijeme 14 dnů a děláme 400 roušek za den,“ říká Novák, který šije, stejně jako ostatní, ve svém volném čase a zdarma. „Jsme tady dobrá parta a jsme všichni rádi, že můžeme pomoct lékařům, zdravotním sestřičkám, policii, vojákům, prodavačkám, pečovatelským službám, technickým službám a hlavně občanům Orlové a celému okolí,“ dodal.

Tyto těžké chvíle ukazují, že i v Orlové umí lidé držet při sobě. „Jsou tady okolo nás úžasní lidé, kteří nám nosí materiál na šití a vždy něco dobrého na zub,“ usmívá se Novák, který má jeden vzkaz nejen pro všechny fanoušky orlovského hokeje: „Přeji mnoho sil, buďme všichni zdraví a v pohodě a doufám, že se všichni začátkem září sejdeme na zimním stadionu!“