Ivo Křehlík: Cítím, že se posouvám výš

Petr Sobol, 14.04.2020 V orlovském brankovišti se v uplynulé sezoně protočilo několik gólmanů. Hodně prostoru dostal taky jednadvacetiletý Ivo Křehlík, jenž si připsal 14 startů – tedy nejvíc ze všech gólmanů Orlů. Jak byl se svými výkony spokojený? Co říká na výkony Reného Urbánka? A jaké má plány na příští sezonu? Prozradil nám toho ještě víc.

Do sezony jste vstupoval v roli jedničky. Jak jste se svými výkony spokojený?

Do prvního zápasu jsem sice vstoupil jako jednička, ale už před zápasem se vědělo, že má přijít ještě jeden brankář. Jsem ještě stále dost mladý a na pozici jedničky nemám ještě tolik zkušeností. Moje výkony se mi těžko hodnotí, bylo to dost nahoru a dolů, ale jsem rád za to, kolik prostoru jsem letos dostal a cítím, že se posouvám výš.

Byla to vaše první kompletní sezona mezi muži. Byl to velký rozdíl?

Rozdíl je to dost velký. V zápasech je úplně jiná atmosféra, jak na ledě, tak v šatně. V téhle soutěži je dost zkušených hráčů, kteří vědí, jak hrát chytře a tyhle zápasy mě posunuly nejdál.

Co vám letošní sezona dala? Můžete se od ní odrazit i do dalších let?

Ano, cítím na sobě, že jsem se někam posunul. Tahle sezona mi dala zkušenost do dalších let a věřím, že budu podávat jen lepší a lepší výkony.

Orlová v několika zápasech inkasovala opravdu hodně branek. To asi nebylo příjemné, že?

Tak to není nikdy příjemná situace, obzvláště v pozici brankáře. Ale je hodně důležité, aby se brankář s takovou situací uměl psychicky vypořádat.

V průběhu sezony se do brány vrátil René Urbánek. Co jste na jeho výkony říkal?

O návratu Rendy se mluvilo už od začátku sezony, takže žádné překvapení to pro mě nebylo a obdivuji ho, jak se po roční pauze zápas od zápasu zvedal. Pro hodně brankářů je taková pauza konečná.

Máte se od něj co učit?

Je hodně zkušený brankář, má toho dost odchytaného a odtrénovaného. Mám se od něj hodně co učit.

Už víte, co s vámi bude v další sezoně? Jste připravený porvat se o místo mezi třemi tyčemi?

Další sezonu bych určitě rád pokračoval v Orlové. Věřím tomu, že když se budu snažit, tak si prostor v brance vybojuji.

O svou šanci si navíc říkají mladíci v čele s Irglem nebo Vítkem. Vnímáte je jako konkurenci? Mají velký potenciál?

Oba jsou šikovní a konkurencí je v podstatě každý brankář. Ale jsou ještě dost mladí a příští, nebo ten další rok, můžou být úplně někde jinde.

Sezona je už nějakou dobu minulostí, teď navíc řádí koronavirus. Jak se připravujete na nový ročník?

Koronavirus mi dost komplikuje přípravu na sezonu. Nemůžu chodit do posilovny a trénovat, tak se alespoň snažím cvičit nějak doma. Ale to není ono, nemám tam potřebný prostor.