Chystá se další Benefiční utkání pro Natálku

Petr Sobol, 27.05.2020 Pětiletá Natálka, která je dcerou orlovského obránce Michala Nováka, se narodila jako úplně zdravá holčička. Jenže zhruba ve čtyřech měsících se jí, a celé její rodině, začal měnit život - Natálce totiž byla diagnostikována velmi vzácná genetická vada. Malá slečna je však statečná, dělá pokroky a společně se všemi okolo ní podnikají vše pro to, aby se jednou postavila na vlastní nohy. I proto v sobotu 13. června proběhne od 15 hodin na městském fotbalovém stadionu v Orlové už druhé Benefiční utkání pro Natálku.

Celý nápad vznikl na konci loňské sezony, kdy se spojili dohromady jeden z hráčů HC Wolves Český Těšín Daniel Smuž a tatínek Natálky, hokejový rozhodčí Michal Novák, jenž je hráčem Orlové. První benefiční fotbalové utkání se odehrálo na fotbalovém hřišti v Horním Žukově, kde byl soupeřem Hokejek na suchu domácí fotbalový celek. Pro Natálku se podařilo vybrat 67,5 tisíc korun a všichni věří, že i letos se povede získat podobnou částku.

Oproti minulému roku se proti sobě postaví dva hokejové celky - jedním z týmů budou hráči AZetu Havířov, a na trávníků tak uvidíte například Marka Štipčáka, Jaroslava Mrowiece, Ondřeje Procházku, Honzu Marunu nebo Filipa Semana. Proti nim se pak postaví tým Natálky - hráči HC Wolves Český Těšín (Daniel Smuž, Tomáš Foltyn), HC Orlová (Michal Novák, Vít Grepl, Filip Štefanka) a mnoho dalších.

A kdo je vlastně malá sympatická Natálka? Pětiletá holčička, která se narodila jako zdravé miminko. Zhruba od čtyř měsíců se ale nevyvíjela tak, jak by měla. Po mnoha vyšetřeních se zjistilo, že má Angelmanův syndrom, tedy velmi vzácnou vrozenou genetickou vadu. Ovšem i když má opožděný vývoj, tak je velmi hravá a usměvavá holčička.

Umí se sama posadit, snaží se postavit a něčeho se držet, ale s chozením samotným má ještě problémy. Právě proto navštěvuje rehabilitační střediska, protože bez cvičení to samo nikdy nepůjde. Pokroky jsou však hodně znát a všichni pevně věří, že se v budoucnu postaví na nohy.

Pro diváky bude kromě fotbalového utkání připraven také bohatý doprovodný program - tombola, dražba sportovních dresů a mnoho dalšího. Pokud nestihnete na utkání dorazit a přesto byste chtěli pomoct, můžete přispět na transparentní účet, který byl zřízen přímo pro Natálku – 4042521013/0800.